Vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 a început să fie livrat în Europa - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021

Vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 a început să fie livrat în Europa

de V.M. Sâmbătă, 28 noiembrie 2020, 23:56
- a A+
Imagine
Primele doze din vaccinul anti-COVID de la Pfizer ajung în Europa pe calea aerului, scrie Mediafax. Avioanele au fost încărcate cu o cantitate de 5 ori mai mare de gheaţă uscată decât cea permisă în mod normal.


Transportat cu avioanele companiei americane United Airlines, vaccinul Pfizer a început să fie livrat în diferite destinaţii din Europa, de unde va putea fi distribuit.

Aprobările vaccinului în UE sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Decizia de a aduce deja vaccinul pe continent a fost luată pentru ca distribuirea acestuia să fie făcută cât mai repede după primirea aprobărilor, scrie Wall Street Journal .

United urmează să desfăşoare curse între Chicago şi Bruxelles, deoarece principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul se află la Kalamazoo, Michigan, şi Puurs (Belgia), dar şi în Pleasant Prairie, Wisconsin, şi în Karlsruhe (Germania).

Transportul vaccinului a fost efectuat în condiţii diferite, fiind nevoie de o cantitate enormă de gheaţă uscată. Iar toate acestea pentru că dozele de vaccin trebuie ţinute la -75 de grade Celsius.

United Airlines a primit o aprobare specială prin care a putut încărca aeronava cu o cantitate de cinci ori mai mare de gheaţă uscată. De aceea şi distribuţia către cumpărători va fi o provocare. Alte companii aeriene îşi fac deja planuri pentru a putea transporta vaccinul când va fi nevoie.

Vaccinul are o eficienţă de 95% şi este necesară vaccinarea cu două doze la interval de aproximativ 20 de zile.


12344 de afisariPt Argon
VR007 [utilizator], Duminică, 29 noiembrie 2020, 7:19
+11/23
Pe ce te bazezi când afirmi că nu va exista vaccin eficient anticovid nici în 5 ani, argonautule? :)))
Si ce spuneau toti lumpen-specialistii?
Zapateado [utilizator], Duminică, 29 noiembrie 2020, 1:55
+8/26
In frunte cu Rafila, fireste: mai devreme de doi ani nu vom avea un vaccin. Acuma sa faca mea-culpa si sa renunte la salariu doi ani.
:
inca 7 comentarii comenteaza