Nicușor Dan: Spitalele din București au tot ce le trebuie, cu resursa umană suntem la limită - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875duminică 29 nov 2020

Nicușor Dan: Spitalele din București au tot ce le trebuie, cu resursa umană suntem la limită

de V.M. Vineri, 30 octombrie 2020, 23:38
- a A+
Imagine
Primarul general Nicușor Dan spune că spitalele din Capitală au tot ceea ce au nevoie pentru a putea funcționa în ritmul impus de pandemie, referindu-se însă doar la dotări. Primarul este îngrijorat de lipsa resursei umane, fiind nevoie de medici care să aibă grijă de bolnavii din ATI.


Întrebat, într-o emisiune la Digi24, dacă spitalele au tot ce le trebuie pentru activitatea din această perioadă a pandemiei de Covid-19, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că răspunsul este nuanțat, pentru că, deși sunt dotări, nu mai există resursă umană, relatează Mediafax.

"Răspunsul este nuanțat, da. (...) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (...) Paturi de ATI avem și putem să achiziționăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI", a spus Nicușor Dan.

Pus să explice cum au spitalele tot ce este nevoie, dar directorii se plâng că au ajuns să le dea pacienților oxigen din tub direct, pe scaun, Nicușor Dan a spus că atunci când spune că nu sunt probleme se referă doar la infrastructură.

"Da. Există de asemenea oameni care sunt trimiși de la București în alte orașe din țară. Aceasta este situația la acest moment. Însă, ce v-am spus eu... v-am spus că în infrastructura spitalicească din București există suficiente paturi și instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană", a explicat Dan.

Primarul general afirmă că această problemă nu se poate rezolva decât prin detașări pe care le dispune șeful DSU, autoritatea locală putând doar "să nu pună piedici și să-și dea concursul".


6799 de afisariNu, ca "a avut grija" Firea
IoPaNet [utilizator], Sâmbătă, 31 octombrie 2020, 8:40
+8/18
Alta intrebare...
Vezi cum manipulezi ...
olariub2005 [utilizator], Sâmbătă, 31 octombrie 2020, 9:32
+3/17
Vezi cum manipulezi? Nicusor Dan a zis ca nu e resursa umana suficienta, doar ca resurse materiale e ce e nevoie. Banicioiu a zis ca totul e ok, din toate punctele de vedere.
inca 8 comentarii comenteaza