Nicuşor Dan, despre companiile municipale: Am informaţii că s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875duminică 29 nov 2020

Nicuşor Dan, despre companiile municipale: Am informaţii că s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară

de V.M. Miercuri, 28 octombrie 2020, 1:47
- a A+
Imagine
Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că există "voinţă politică" pentru desfiinţarea companiilor municipale, voinţă exprimată de către PNL şi USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează în continuare. "Am informaţii că în companiile municipale s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară", a afirmat marţi seară Nicuşor Dan, potrivit News.ro .


Nicuşor Dan a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre companiile municipale înfiinţate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în mandatul Gabrielei Firea.

"Am informaţii că în companiile municipale s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară. Am informaţii că s-au făcut angajări pe posturi pentru că oamenii erau unii dintre apropiaţi care nu aveau definitivat contractul de muncă, în fine, s-au făcut lucruri. O să le vedem, când o să fim acolo", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă nu se mai pot face reduceri de personal sau restructurări, Dan a afirmat: "Dacă există un contract colectiv de muncă şi acel contract colectiv de muncă obligă compania la plata unor salarii compensatorii pentru lichidare, atunci... şi dacă acel contract e legal... sunt multe de dacă pe care o să le vedem în momentul în care o să fim acolo. Dar dacă toţi aceşti de dacă se aliniază, e posibil că trebuie să îi plăteşti pe oameni când desfiinţezi compania. (...) În ceea ce priveşte companiile care sunt în subordinea municipalităţii, este un atribut al Consiliului General, care le-a înfiinţat, să le desfiinţeze sau să le restructureze. Există voinţa politică pentru ca aceste companii să fie desfiinţate, voinţă politică care a fost exprimată de noua majoritate PNL - USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează", a mai afirmat primarul general ales al Capitalei.

În 17 august, din calitatea de candidat la alegerile locale, Nicuşor Dan anunţa că, dacă ajunge primar, va desfiinţa cele mai multe dintre companiile municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea.

Excepţie vor face societăţile care gestionează termoficarea şi iluminatul public. El a dat exemplul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a cărei activitate este dublată de trei companii municipale - una pentru arbori, una pentru parcuri şi una pentru agrement.


5595 de afisariO faci pe prostul?
asavreau [utilizator], Miercuri, 28 octombrie 2020, 9:09
+3/7
ND a spus că va da afară pe acei băgători de seamă,terchea-berchea care încurcă lucrurile.Dacă ești printre ei,da,ai motive să te temi.Dacă nu,la muncă,nimeni nu-ți va face rău.ND as spus clar că va colabora principial și cu PSD ,în interesul bucureștenilor,dar ,normal va face curățenie după mizeria făcută de Firea.
legale?
Nevermind [utilizator], Miercuri, 28 octombrie 2020, 12:01
+3/3
Atunci sa inteleg ca nu ar fi o problema sa-i zboare, tot legal, prin reorganizare/lichidare.
Companiile municipale nu sunt o ideea neaparat rea, ca de aceea vrea si nicushor sa pastreze din ele, chiar daca au fost folosite pentru lipsa transparenta si sinecuri de catre firea.
inca 5 comentarii comenteaza
    Nu s-a gasit niciun rezultat!