Ciolacu: Eu nu cred că USR a votat cu Florin Iordache; n-au existat negocieri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875duminică 29 nov 2020

Ciolacu: Eu nu cred că USR a votat cu Florin Iordache; n-au existat negocieri

de V.M. Joi, 22 octombrie 2020, 22:09
- a A+
Imagine
Parlamentarii USR n-au votat cu Florin Iordache pentru şefia Consiliului Legislativ şi nu au existat negocieri cu social-democraţii în acest sens, a afirmat joi seară, la România TV, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD.


"Grupul PNL are în jur de 120 de parlamentari - au furat vreo 30 de parlamentari. Ei sunt "România normală", fără traseişti, fără nimic. Explicaţi-mi şi mie cum are domnul Zegrean 41 de voturi? Atâtea voturi a avut domnul Zegrean (candidatul susţinut de PNL - n.r.). Noi nu am avut negocieri cu USR-ul. Eu nu cred că USR-ul a votat cu domnul Iordache", a declarat Marcel Ciolacu la RTV, potrivit agenției Agerpres.

Întrebat dacă PSD a votat cu candidatul USR, el a arătat că "este dreptul grupului să voteze", dar nu au existat negocieri.

"Noi nu am avut candidat la vicepreşedinte. Şi atunci am ales din acea listă cu cine am crezut noi că e cel mai bine să votăm. Dar PNL-ul are 120 de parlamentari. Unde-s voturile? (...) Cum va fi decizia Curţii, aşa vom pune în aplicare", a spus liderul PSD.

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 4 noiembrie sesizările PNL şi USR privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, au precizat, joi, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra. Augustin Zegrean, susţinut de PNL, a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă - 17.

Votul a fost secret, cu buletine.


Pe această temă:


1418 afisariTransparenta si vot electronic
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 22 octombrie 2020, 23:20
+9/9
Totul s-ar fi elucidat in 5 minute daca faceau ceva transparent si corect...
Q.E.D. Cutuma este sa faci negocieri.
Impotriva prostiei din tara [utilizator], Joi, 22 octombrie 2020, 22:21
+8/10
Si nu au fost intre PSD si USR. Dar sigur au fost intre PSD si PNL. Aici nu l-a mai intrebat nimeni pe Ciolacu ...
inca 1 comentariu comenteaza