Statele Unite au programat prima execuție federală a unei femei din ultimii 67 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1768sâmbătă 31 oct 2020

Statele Unite au programat prima execuție federală a unei femei din ultimii 67 de ani

de G.S. Duminică, 18 octombrie 2020, 8:08
- a A+
Imagine
​Guvernul federal a stabilit datele a două noi execuții ale unor condamnați la pedeapsa capitală, inclusiv Lisa Montgomery, prima femeie în mai mult de șase decenii, relatează CNN, preluată de Mediafax.


Lisa Montgomery va primi injecția letală pe 8 decembrie, a anunțat Departamentul de Justiție. În 2004, ea a fost condamnată pentru sugrumarea unei femei din Missouri, însărcinată în opt luni, pe care ulterior a tăiat-o, răpind copilul.

Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Brown Heady la 18 decembrie 1953, conform înregistrărilor Biroului de Închisori al SUA, pentru răpire și crimă. Tot în 1953, Ethel Rosenberg a fost executată pentru spionaj, împreună cu soțul ei, Julius.

Execuția lui Montgomery va fi cea de-a opta a Departamentului de Justiție din acest an.

A noua execuție va fi cea a lui Brandon Bernard, care a fost condamnat pentru o crimă dublă, în Texas, în 1999. El este programat să fie executat prin injecție letală pe 10 decembrie.

Christopher Vialva, inculpat împreună cu Bernard, a fost executat pe 22 septembrie. Atât Montgomery cât și Bernard sunt deținuți la închisoarea federală din Terre Haute, Indiana.

Avocații pentru Montgomery și Bernard au spus că executarea lor ar fi o nedreptate.

Kelley Henry a spus că Montgomery este bolnavă mintal, a suferit abuzuri îngrozitoare în copilărie și a avut o reprezentare slabă la proces. Bernard este un prizonier liniștit care avea 18 ani în momentul crimelor și nu avea antecedente violente, a declarat avocatul său Robert C. Owen.


30756 de afisariNedreptate?
feroviarul123 [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 8:59
+18/22
A omorât o femeie gravid si i-a tăiat burta ca sa-i ia copilul? Unde este dreptatea aici? Bine cel puțin ca a scăpat copilul.
I saw her during the trial
John M. [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 10:56
+15/19
It was "God this and God that", thinking that she will impress the jury and get away with murder. Well, this time she's going to see God, her maker, in person. Justice after 16 years?! Strange...
inca 6 comentarii comenteaza