Grecia: Un nou gard va fi ridicat până în aprilie 2021 la frontiera cu Turcia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999marţi 21 sep 2021

Grecia: Un nou gard va fi ridicat până în aprilie 2021 la frontiera cu Turcia

de V.M. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 23:38
- a A+
Imagine
Un nou gard la frontiera dintre Grecia şi Turcia va fi ridicat până în luna aprilie a anului viitor, pentru a descuraja trecerea migranţilor, a anunţat sâmbătă cabinetul premierului grec Kyriakos Mitsotakis.


Mitsotakis, care a făcut o vizită în regiunea Evros, din nord-estul Greciei, pentru a inspecta stadiul acestui proiect, a declarat că gardul va fi construit în zona localităţii Ferres, de-a lungul râului Evros, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres .

"Prim-ministrul a promis să viziteze regiunea din nou până în aprilie, dată la care proiectul trebuie să fie realizat", au indicat surse din guvernul de la Atena.

Autorităţile greceşti recrutează încă 400 de poliţişti de frontieră care vor fi desfăşuraţi în regiunea Evros şi ia în calcul consolidarea unei bariere frontaliere deja existentă cu o lungime de 11 kilometri, în zona punctului de trecere Kastanies-Kapikule.

Construirea unui gard de 26 de kilometri în regiunea Evros a fost anunţată după tentativele de intrare a unor migranţi încurajaţi de Turcia, în februarie şi martie acest an.

Grecia a reuşit să oprească majoritatea trecerilor ilegale de migranţi, în timp ce Uniunea Europeană a trimis în zonă un număr suplimentar de reprezentanţi ai Agenţiei europene pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex).


3750 de afisariDa... am crezut
Haoleu [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 4:33
+7/7
ca gardurile nu functioneaza.
Ei și tu acum!
Amerlocu [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 5:47
+6/10
Trump a făcut câteva sute de km zid. Dacă făcea un gărduț din ăla mic de juma' de metru înălțime nu se supăra nimeni.

Apropos de ziduri, faza cea mai haioasă e la San Diego California,. Punctul de trecere a frontierei între San Diego (SUA) și Tijuana (Mexic) e despărțit de un ditai zid de prin anii 90. Sunt tot soiul de bariere, labirinturi țepușe (dacă încearcă să sară garul rămâne mexicanul ca gândacul la insectar) și alte chestii de parcă e linia frontului. Socialiștii californieni au făcut spume la gură împotriva zidului lui Trump, însă niciunul din ei nu propus vreodata demolarea zidului făcut de ei la San Diego. De ce oare?! Se tem ca nu cumva bunii mexicani lăsați să treacă cu hoarta le-ar putea prăda furmoasele lor case progresiste? :)
inca 6 comentarii comenteaza