Cine este asasinul profesorului decapitat în Franța - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1525sâmbătă 31 oct 2020

Cine este asasinul profesorului decapitat în Franța

de Redactia Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 21:06
- a A+
Imagine
Tânărul rus de origine cecenă care vineri a decapitat un profesor ce organizase o dezbatere unde arătase caricaturi cu profetul Mohamed, în apropiere de Paris, se afla legal în Franţa şi beneficia de statutul de refugiat, a explicat sâmbătă procurorul naţional antiterorist Jean-François Ricard, transmite AFP, conform Agerpres.


Autorul asasinatului, născut în 12 martie 2002 la Moscova, "era titularul unui permis de şedere emis la 4 martie şi valabil până în martie 2030". De naţionalitate rusă şi origine cecenă, el beneficia de statutul de refugiat, a declarat Jean-François Ricard într-o conferinţă de presă.

"El era necunoscut serviciilor de informaţii", a adăugat Ricard, care a precizat că tânărul era cunoscut de poliţie pentru fapte de drept comun, fără a fi condamnat vreodată.

Tânărul locuia la Evreux, într-un alt departament. Procurorul Jean-François Ricard nu a precizat dacă el frecventase la un moment dat colegiul Bois d'Aulne, din Conflans-Sainte-Honorine, unde preda profesorul Samuel Paty (47 de ani), care i-a căzut victimă.

Printre altele, Ricard a confirmat că nouă persoane se află în arest, printre care tatăl unei eleve ce avusese un diferend cu profesorul în legătură cu caricaturile profetului Mohamed pe care le arătase în clasă.

Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști.

CITEȘTE ȘI :Cazul profesorului decapitat în Paris de un atacator islamist: Poliția a arestat 9 persoane


9675 de afisari"Refugiat"..........
Vade Retro [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 21:24
+29/65
Multiculturalismul vest european a esuat tragic. Cultura imigrantilor din tari islamice e mult prea diferita de a noastra pentru a putea trai in pace impreuna.
Cine este? Cineva care nu avea ce cauta in UE
UnOarecare [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 22:26
+9/43
Trebuie ajutati dar pe pamanturile lor, sa progreseze cat mai mult cu specificul ce si-l aleg.
inca 19 comentarii comenteaza