Cadre medicale de la spitalul din Caracal internate cu COVID-19 îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor cu coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 31 oct 2020

Cadre medicale de la spitalul din Caracal internate cu COVID-19 îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor cu coronavirus

de Redactia Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 18:24
- a A+
Imagine
Cadrele medicale de la Spitalul din Caracal care sunt internate în unitatea sanitară cu COVID-19 îşi ajută colegii care au în grijă ceilalţi pacienţi internaţi după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Pe lângă ajutorul acordat colegilor, cadrele medicale sunt un "sprijin moral" care "contează foarte mult", spune directorul medical al unităţii sanitare, Alexandra Popa.


Cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Caracal care au fost diagnosticate cu COVID-19 şi care s-au internat în spital având forme uşoare îşi ajută colegii la gestionarea cazurilor celorlalţi pacienţi cu aceeaşi boală.

"Ajută la administrare de tratament, la monitorizare. Cum au fost pozitivi, s-au internat şi au fost de foarte mare ajutor, în sensul să monitorizează, administrează tratament, îngrijitoarele de curăţenie fac curăţenie, ne-au fost de un real ajutor" a declarat sâmbătă, pentru News.ro , directorul medical al Spitalului din Caracal, Alexandra Popa.

Ea a precizat că tratamentul pentru pacienţi este stabilit de medicul curant, însă sprijinul celor calificaţi şi care sunt internaţi este foarte important. Directorul medical al unităţii sanitare a precizat că, nu în ultimul rând, important este sprijinul moral.

"Pentru pacienţi chiar contează sprijinul moral, contează foarte mult. Atunci când un medic sau asistentă îi susţine moralul e altfel decât atunci când un coleg pacient face acest lucru", a adăugat medicul Alexandra Popa.

De la debutul pandemiei, Spitalul Municipal Caracal s-a confruntat cu probleme privind infectarea în rândul personalului medical. Astfel, 48 de medici, asistente şi îngrijitoare au fost infectaţi cu SARS-CoV.2. Trei cadre medicale sunt în prezent internate în spital, a precizat directorul medical al unităţii.


3247 de afisarise intampla si in Bucuresti
hemostatic [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 19:07
+4/4
cunosc mai multe cazuri in Bucuresti unde s-a intamplat la fel
Felicitari celor care lucreaza desi sunt simptomatici.
Frumos, cinste lor !
richter [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 19:24
+2/2
Da, pe alocuri s-a ajuns la medicina de "dezastru" cum spun specialistii, sau ca pe front unde raniti mai putin grav ajuta pe cei raniti grav; ar trebui sa fim cu totii mai empatici, mai solidari, si atunci am trece mai usor si cu mai putine pagube prin toate calamitati/pandemii/dezastre si sa lasam deoparte micile diferente neesentiale.
inca 1 comentariu comenteaza