VIDEO Svetlana Tikhanovskaya: Eram o mamă casnică. Acum conduc o revoluție împotriva ultimului dictator din Europa - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1588sâmbătă 31 oct 2020

VIDEO Svetlana Tikhanovskaya: Eram o mamă casnică. Acum conduc o revoluție împotriva ultimului dictator din Europa

de DG Sâmbătă, 26 septembrie 2020, 11:43
- a A+
Imagine
"Ce ai face în numele dragostei? Bărbatul pe care îl iubesc încerca să răstoarne un dictator și a fost închis pentru asta. Așa încât am făcut ceea ce ar fi făcut orice soție loială. Am candidat în locul lui. Nu mă interesează politica, visul meu este să fiu o mamă bună și o soție minunată. Iar acum conduc o revoluție împotriva ultimului dictator din Europa".


Așa își începe editorialul video lidera opoziției de la Minsk, Svetlana Tikhanovskaya, editorial publicat în ediția online a cotidianului New York Times .

În înregistrarea video, lidera opoziției trece în revistă din nou violențele la care au fost supuși protestatarii arestați după alegerile din 9 august. Sunt prezentate imagini cu rănile și vânătăile acestora, dar și mărturii legate de bătăile și chiar violul la care au fost supuși în arest.

Devenită imagine simbol a mișcării de protest, Tikhanovskaya spune povestea improbabilă a unei mame casnice care a ajuns să conducă revoluția împotriva lui Aleksandr Lukașenko aflat la putere din 1994 și reales în scrutinul din 9 august, ale cărui rezultate nu sunt recunoscute de Uniunea Europeană.

Opoziția din această țară acuză frauda masivă și afirmă că Tikhanovskaya a câștigat alegerile.

Lidera opoziției face, din nou, apel la comunitatea internațională pentru a susține organizarea unor alegeri libere în Belarus.

Este oare ea eroul care poate pune capăt tiraniei Lukașenko?, se întreabă jurnaliștii de la NY Times.4632 de afisarimda
John_Re [utilizator], Sâmbătă, 26 septembrie 2020, 14:35
+7/7
viata bate filmul...

in '89 si Petre Roman se afla din intamplare in Piata Revolutiei si s-a gandit sa le vorbeasca oamenilor de la balcon..... oops.... si Iliescu era din intamplare pe acolo...sau ma rog l-au chemat tovarasii sa dea o mana de ajutor..

apoi convinge oamenii ca nimic nu este intamlator cand ei chiar au vazut realitatea la televizor...

:))
Sunt curios
Futurist Irefutabil [utilizator], Sâmbătă, 26 septembrie 2020, 15:11
+5/11
Daca doamna lua 90% din voturi, daca Lukasenko putea sa spuna ca a castigat.
inca 20 de comentarii comenteaza