Iohannis despre profesorul care a instigat la nepurtarea măştii: Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1588sâmbătă 31 oct 2020

Iohannis despre profesorul care a instigat la nepurtarea măştii: Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva

de I.B. Miercuri, 23 septembrie 2020, 19:28
- a A+
Imagine
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la profesorul din Oradea care a instigat la nepurtarea măştii de protecţie sanitară, că un astfel de caz nu poate fi tolerat şi s-a declarat convins că Inspectoratul şcolar şi Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ vor lua măsurile de rigoare, potrivit Agerpres.


"Este, din informaţiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la Inspectoratul şcolar şi Consiliul de administraţie al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic", a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a luat la cunoştinţă de 'intervenţia regretabilă' a unui cadru didactic de la un liceu din Oradea care în timpul unei ore de curs a protestat împotriva purtării măştii de protecţie, cerând unităţii învăţământ să ia măsurile care se impun. Totodată, inspectoratul va înainta un denunţ penal faţă de profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a precizat, pentru AGERPRES, că 'prestaţia' profesorului respectiv, filmată şi încărcată pe contul de Facebook al acestuia, este ''un comportament regretabil, care contravine regulilor şi regulamentelor, făcând propagandă mişcării 'Jos botniţa de pe copii!'''.

La nivelul şcolii, s-a constituit Comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârşite şi să ia măsurile care se impun.

''Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor înaintează în cursul zilei un denunţ penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. De asemenea, un astfel de denunţ va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măştii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măştii în spaţiul şcolii'', se arată într-un comunicat al ISJ Bihor.


1140 de afisariHmmm
Sah [utilizator], Miercuri, 23 septembrie 2020, 21:21
+3/3
Si care ar fi masurile?
Am vazut ca in cazurile orban, rares, etc a tacut ca pestele...exact cum face de fiecare data cand nu-i convine. ;)
Aici trebsoara e un pic mai complicata
Vaka [utilizator], Miercuri, 23 septembrie 2020, 20:00
+1/1
Din punctul meu de vedere:

1. Omul are clar dreptul al opinii personale, viziunea lui, etc.
2. Fiind cadru didactic trebuie sa se supuna regulilor scolii. Daca decizia este ca toata lumea poarta masca in scoala, atunci toata lumea poarta masca in scoala.
3. Trebuie sa fie atent cu ce spune si cum se poarta pentru ca vrea sau nu este "formator de opinie". Nu ii place, demisioneaza si se apuca de alta meserie.
4. Toata mediatizarea si vantoarea asta de vrajitoare nu are sens. Treaba trebuia rezolvata discreat, fara mediatizare. Il suspendau cu avocati de fata si gata.

Simplu.
inca 1 comentariu comenteaza