Numărul copiilor care trăiesc în sărăcie a crescut cu 150 de milioane din cauza pandemiei de coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

Numărul copiilor care trăiesc în sărăcie a crescut cu 150 de milioane din cauza pandemiei de coronavirus

de DG Joi, 17 septembrie 2020, 9:41
- a A+
Imagine
Pandemia cu noul coronavirus şi măsurile de izolare asociate au determinat creşterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF şi Salvaţi Copiii, citată de Agerpres.


De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creştere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în ţările cu niveluri de venit scăzute şi medii, numărul total al copiilor aflaţi în această situaţie ridicându-se la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizaţii.

Raportul mai notează că cei mai săraci copii ai lumii devin încă şi mai săraci şi avertizează că această stare de lucruri se va deteriora probabil în continuare în următoarele luni.

"Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum", a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

"Şi mai îngrijorător este că ne aflăm mai aproape de începutul acestei crize decât de sfârşitul ei", se menţionează în comunicat.

Agenţiile îndeamnă guvernele să extindă rapid aria de acţiune a sistemelor de protecţie socială, accesul la asistenţă medicală şi capacităţile de învăţământ de la distanţă.

"Copiii care rămân în urmă cu educaţia au un risc sporit de a fi forţaţi să muncească sau să se căsătorească prea devreme şi de a fi prinşi în ciclul sărăciei ani la rând de acum înainte", a punctat Inger Ashing, directoare executivă a organizaţiei Salvaţi Copiii.

Analiza are la bază date din peste 70 de ţări cu privire la accesul adecvat al copiilor la educaţie, medicamente, alimente, condiţii de locuit, sisteme de salubritate şi apă.


742 de afisarisa faca si ei ceva...
Ismail Paine de circ [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 11:06
+2/4
... sa se duca in Germania la ajutor social.
Gresit
shobolanul de santina [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 12:47
-1/3
Nu pandemia i-a saracit ci restrictiile ordonate de guverne iresponsabile! Propaganda media are si ea vina la saracirea asta. Sper ca acum sa vada si jurnalistii puterea pe care o au, puterea de a distruge vieti, de a ruina firme, de a saraci populatia. Putere fara minte or rau intentionata e distrugere. Teorema cutitului: poate fi un instrument sau o arma letala, depinde in mana cui se afla.
comenteaza
Cookie Settings