Primul sistem de rachete Patriot intră joi în dotarea armatei române - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

Primul sistem de rachete Patriot intră joi în dotarea armatei române

de Victor Cozmei Joi, 17 septembrie 2020, 8:05
- a A+
Imagine
Joi are loc la poligonul din Capu Midia ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, în prezența premierului Orban, a ministrului Apărării Ciucă și a reprezentanților companiilor americane producătoare. Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august.


Echipamentele primului sistem Patriot au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu", unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția, transmite MApN.

"Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO", consideră MApN.

Contractorii principali ai pachetului de echipamente și servicii aferente sistemelor PATRIOT sunt companiile americane Raytheon și Lockheed-Martin.

România a contractat în urmă cu doi ani de la Statele Unite, pentru circa 3,9 miliarde de dolari , achiziția a șapte baterii Patriot în cea mai recentă configurație hardware-software, la pachet cu câteva sute de interceptori.

Din cele șapte baterii, patru vor fi la la Forțele Aeriene și trei vor fi la Forțele Terestre. O baterie are fiecare câte o unitate de tragere (patru lansatoare montate/atașate fiecare pe câte un camion, un radar, o unitate de conducere a focului, generatoare și alte echipamente).


Mai exact, România a cumpărat 7 sisteme de rachete Patriot în configurația 3+ cu următoarele componente:

- 7 AN/MPQ-65 radar sets
- 7 AN/MSQ-132 engagement control stations
- 13 antenna mast groups
- 28 M903 lansatoare (care pot trasporta și lansa câte 4 rachete PAC-2 GEMT sau 12 rachete PAC-3 MSE)
- 56 rachete PAC-2 Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T)
- 168 rachete PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE)
- 7 Electrical Power Plants (EPP) III---

Citește și:


2960 de afisariSa vezi!
Urzitoru [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 9:00
+13/19
Sa vezi ce o sa sara trolii rusi, ca arsi!
O sa inceapa:
"Nu aveam nevoie de asaceva"
"e prea scump"
"e vechi"
"cine ne mai ataca pe noi?"
etc...
Dar acest sistem este cel mai bun din lume si il avem in cea mai recenta configuratie!
Suprematia in spatiul aerian este cel mai important aspect al unui conflict modern! Daca ai o protectie antiaeriana buna poti respinge atacuri cu rachete balistice (care pot fi si nucleare), rachete de croaziera care vin cu 800 km la ora si o altitudine de cativa metri catre puncte valoroase ale tale, poate respinge elicoptere care sunt extrem de periculoase pentru orice vehicul blindat, dar care pot infiltra foarte rapid forte comando de infanterie, Patriot poate interzice accesul oricarui avion de lupta care poate transporta bombe ghidate, care ar putea angaja in lupta propriile noastre avioane, etc...
Aceste sisteme sunt poate cea mai importanta piesa a unei forte militare de aparare a unui stat!
Ma bucur foarte mult si sper sa mai vedem si alte investitii la fel de impresionante!
Hai cu dezinformarea
Bogdan_100 [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 14:26
+6/8
Polonia a cumparat mai scump dar un sistem mai nou care inca nu e testat. Patriot e o familie de rachete care poate avea diverse configurari si pret foarte diferit
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings