Trump afirmă că un vaccin anti-Covid-19 ar putea fi gata într-o lună - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

Trump afirmă că un vaccin anti-Covid-19 ar putea fi gata într-o lună

de N.O. Joi, 17 septembrie 2020, 0:57
- a A+
Imagine
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, marți, că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil în termen de o lună - o accelerare a propriilor predicții deja surprinzător de optimiste -, dar a adăugat că și pandemia ar putea să se încheie de la sine. "Suntem foarte aproape de un vaccin", a spus el în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri organizată la o primărie, cu alegători din Pennsylvania, difuzată pe ABC News, scrie La Libre Belgique , citată de Rador.


"Suntem la câteva săptămâni distanță de a-l avea, știţi - ar putea fi trei săptămâni, patru săptămâni", a anunțat el. Cu câteva ore mai devreme, vorbind marți dimineață la Fox News, domnul Trump afirmase că un vaccin ar putea fi disponibil în "patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni".

Democrații s-au declarat îngrijorați de presiunea politică exercitată de Donald Trump asupra oficialilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință pentru a grăbi aprobarea unui vaccin, care să apară la timp pentru a inversa tendința dinaintea scrutinului din 3 noiembrie, în care el se va confrunta cu Joe Biden.

Experții, inclusiv directorul Institutului American de Boli Infecțioase, Anthony Fauci, spun că omologarea vaccinului s-ar putea putea realiza spre sfârșitul anului. Întrebat la ABC News despre motivele pentru care a minimalizat gravitatea pandemiei de coronavirus, care a ucis acum aproape 200.000 de americani, Trump a negat, spunând: "Nu am minimalizat-o. În realitate, în multe privinţe, am exagerat importanța în ceea ce privește acțiunile întreprinse".

Însă președintele Trump însuși îi declarase deschis reporterului Bob Woodward, în timpul interviurilor înregistrate pentru noua sa carte "Rage", lansată marți, că a decis în mod deliberat să "minimalizeze" pandemia pentru a evita să îi îngrijoreze prea mult pe americani.


2371 de afisaribullshit
levierul [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 14:37
+8/8
ieri am urmarit-o, intrun interviu la BBC, pe sefa de campanie a lui DT. Stupid rau de tot. O intreabau reporterii, cum e posibil asta, daca echipele care lucreaza la vaccin, spun ca in urmatoarele 3-4 saptamani nu vor putea trage nici-o concluzie legata de studiile actuale si mai mult, cei de la AstraZeneca, nu vor putea reincepe testele pentru vaccinul de la Oxford. Raspunsul ei a fost mindblowing: si in doua saptamani stiinta poate face progrese.
hahaha
levierul [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 14:38
+7/9
de fapt, iar a baut dezinfectant
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings