Primul copil român diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, boala asimilată Covid-19 / Băiatul de 8 ani, internat la Terapie Intensivă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

Primul copil român diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, boala asimilată Covid-19 / Băiatul de 8 ani, internat la Terapie Intensivă

de N.O. Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:51
- a A+
Imagine
Un băiat în vârstă de opt ani din Buzău, infectat cu coronavirus, este internat în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu din București. Este primul copil din România aflat în stare gravă, după ce s-a infectat cu acest virus, și primul diagnosticat cu Sindromul Kawasaki.


Potrivit medicilor din spital, starea lui este stabilă, dar plămânii copilului sunt foarte afectați.

Copilul a fost diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, o afecțiune asociată copiilor infectați cu coronavirus, potrivit Mediafax.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră și să nu se simtă bine. El a fost internat, inițial, la Spitalul din Buzău, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Capitală.

Miercuri, la nivel național, au fost raportați peste 1.700 de oameni infectați cu coronavirus în 24 de ore, acesta fiind cel mai negru bilanț de până acum.


70121 de afisariCe?
Eiso [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 1:22
+22/30
Nu știu.
e cam alta boala
hemostatic [utilizator], Joi, 17 septembrie 2020, 9:43
+15/17
e o boala asemanatoare sindromului Kawasaki din anumite puncte de vedere, diferita din altele

Nu e Kawasaki, e Coronavirus MIS-C (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children)
inca 22 de comentarii comenteaza
Cookie Settings