Joseph Biden menţine avansul în preferinţele de vot faţă de Donald Trump - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1224miercuri 23 sep 2020

Joseph Biden menţine avansul în preferinţele de vot faţă de Donald Trump

de I.B. Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:11
- a A+
Imagine
Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, are un avans de 9% în preferinţele de vot în raport cu preşedintele Donald Trump, membru al Partidului Republican, conform unui sondaj publicat miercuri, potrivit Mediafax.

Joseph Biden este creditat cu 50% din intenţiile de vot înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, în timp ce Donald Trump este la nivelul de 41%, potrivit unui sondaj efectuat de Ipsos/Reuters în perioada 11-15 septembrie. Trei la sută dintre alegători preferă un al treilea candidat, iar restul sunt încă nehotărâţi.


Sondajul sugerează că Joseph Biden, fost vicepreşedinte al SUA în timpul mandatelor preşedintelui Barack Obama, va obţine majoritatea voturilor la nivel naţional în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie. Totuşi, 9% dintre alegători sunt încă nehotărâţi, iar voturile lor vor fi decisive pentru rezultatul alegerilor. Obţinerea majorităţii voturilor la nivel naţional nu înseamnă neapărat câştigarea alegerilor, în contextul sistemului electoral federal din SUA. Donald Trump a câştigat scrutinul prezidenţial în 2016, deşi Hillary Clinton obţinuse majoritatea voturilor la nivel naţional.

Potrivit sondajului, 45% dintre americani consideră că Donald Trump este candidatul potrivit pentru relansarea economiei, iar 36% îl preferă pe Joe Biden la acest capitol.

Sondajul Ipsos/Reuters a fost efectuat online, pe un eşantion reprezentativ de 1.358 de persoane, având o marjă de eroare de 4%.3188 de afisari...
sentenced [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:22
+17/27
Am mai vazut filmul asta in 2016.
Dacă îi punem la socoteală și pe cei...
Nyk1 [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:15
+5/29
...care au preferat să nu răspundă la sondaj sau să răspundă „politic corect” în acest climat de cenzură generalizată pentru a nu-și pierde locul de muncă, înseamnă că Trump are de fapt un ușor avans!
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings