Ce spune Rafila despre formele de salut cu pumnul sau cotul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Ce spune Rafila despre formele de salut cu pumnul sau cotul

de I.B. Miercuri, 16 septembrie 2020, 21:50
- a A+
Imagine
Alexandru Rafila, membru în Comitetul executiv al OMS, susține că forma de salut cu cotul nu este periculoasă decât prin faptul că persoanele se apropie prea mult pentru a face acest gest și că ar fi bine să poarte mască. Despre salutul cu pumnul strâns, Rafila spune că este similar cu strângerea mâinii și ar trebui să ne igienizăm pe mâini după, "chiar dacă poate părea ofensator".


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa , citat de Rador.

Dar salutul cu cotul este o greșeală, explică nimeni altul decât directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a folosit Twitter pentru a răspândi recomandarea.

"Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile", a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. În scopuri igienice, și nu din alt motiv, desigur.


4403 afisariHeadless chicken
Vaka [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:11
+6/12
Asta este OMS. Azi zic una, maine alta, poimaine se intorc, raspoimaine se sucesc din nou.

Lasati-ne in pace.
Da si nu
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 22:41
+4/4
Este adevarat ca multe deprinderi sunt asociate mersului timpului pentru ca "asa se facea in strabuni". Fie ca sunt traditii sau superstitii, poate unele chiar imprimate genetic (faimosul cascat fiind un exemplu), altele re-reactii la diverse reactii chimice interne, lista continua.

Daca ne uitam la "ereditatea" acestor obiceiuri cel mai probabil au fost rezultatele diverselor analize. S-a observat ca desi vrei sa ii dai cu bata-n cap ca sa ii furi prada, faptul ca stramosii lui au dat foc satului tau periodic sau pur si simplu nu iti place clanul/satul/regiunea sa, in final tot ceea ce conteaza este interesul. Asa s-a nascut trocul pana la urma.

Trocul are farmecul sau. Lasand la o partea latura de traditii, specimene rare, de colectie, ocazia sa inveti despre altii, valoarea materiala/financiara, chair si p-atunci, poate chiar dovada de respect/recompensa pentru o fapta de a ta. Pana la urma cel mai simplu amalgam de argumente este ca ai nevoie de ceva. Poate fi un ingredient rar, mancare mai buna, arme, orice.

Iar partea cea mai frumoasa la troc este ca reprezinta cel mai pur si neutru moment (cand e pe bune si nu o ambuscada sau inselatorie) in care pana si cel mai mare dusman al tau are nevoie de ceva si nu are in cap doar sa iti taie capul. Da, poti gandi faimosul "schimb de prizonieri", dar poate si o pace fortata. Poate si neplacutul maritis la comanda.

Trecand peste poliloghia asta introductiva, sunt convins ca aici apare si salutul. O forma de respect aratata printr-o forma sau alta. De la ingenucheat, dat din cap, scos palaria, dat mana, ridicat bratul sau o arma etc. Este ceva prin care iti arati stima, admiratia, respectul, loialitatea sau servilitudinea (gen soldati).

Desigur ca poti argumenta ca "Buna ziua" este suficient, dar tine cont ca pe vremuri razboaie porneau si de la simplul fapt ca tu si cel de vis-a-vis de rau nu vorbea aceeasi limba cu tine, asa ca "Buna ziua" nu era o optiune si trebuia gasita o alternativa.

Cred ca ai prins ideea.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings