PSD a impus în ​Comisiile de buget finanțe creşterea pensiilor cu 40%, și nu cu 14% cât stabilise Guvernul / PNL a absentat de la ședință - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1226duminică 20 iun 2021

PSD a impus în ​Comisiile de buget finanțe creşterea pensiilor cu 40%, și nu cu 14% cât stabilise Guvernul / PNL a absentat de la ședință

de Luminita Pirvu Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:28
- a A+
Imagine
La propunerea PSD, parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. Astfel, rămâne în vigoare în legea sistemului public de pensii articolul care prevede majorarea acestuia cu 40%.


De precizat este ca toate amendamentele adoptate în comisii au fost propuse de PSD. La dezbateri nu au participat parlamentarii liberali.

Astfel, în sedința comisiilor de buget finante reunite, PSD a eliminat articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat. Astfel s-a decis "menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".

Tot la propunerea PSD s-a votat menținerea majorării salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, începând din acest an.

Un alt amendament depus de PSD prevede majorarea sumelor repartizate UAT-urilor cu 1,5 miliarde de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Totodata, parlamentarii au alocat o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii , bani destinati finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Raportul comsiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pe rectificarea bugetară a fost aprobat cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Acesta urmează să fie dezbătut și supus la vot în plenul Parlamentului.2141 de afisariPNL=PSD2! USR SINGURA SANSA!
Miky60 [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 17:18
+7/11
De ce a absentat PNL de la comisie? Pai nici cand sunt la guvernare nu vin la birou? Sau au absentat intentionat ca sa nu se vada ca sunt de acord cu PSD si sa nu ii certe nimeni?
USR este singura sansa pentru o NOUA ROMANIA!
Si ce anume face?
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 19:22
+5/15
Saracia multor sate si comune persista pentru ca PSD ii tine intentionat in saracie ca sa ii aiba la mana cu cate o punga de ulei sau faina.

Cat despre toate "ajutoarele" astea, din banii cui le da? Daca vrea sa ajute lumea de ce nu doneaza ei pensiile speciale? Pai numai pensiile speciale de la toti pesedistii ar hrani jumatate din tara, daca nu mai mult.

Tu ai tupeu sa explici cat de bun e PSD cu pensionarii de care ei isi bat joc? Sper ca esti sarcastic, altfel esti caz pierdut.
inca 23 de comentarii comenteaza