Alexandru Rafila: Îngrijorarea mare a OMS este pentru lunile noiembrie-decembrie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Alexandru Rafila: Îngrijorarea mare a OMS este pentru lunile noiembrie-decembrie

de V.M. Vineri, 11 septembrie 2020, 1:22
- a A+
Imagine
Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru Europa, este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de Covid. "Eu sper ca virulența acestui microorganism să scadă", declară Alexandru Rafila.


Membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al OMS referitor la evoluția Covid-19 în regiunea europeană.

"Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță, care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania e la 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate", a spus Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Acesta e de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

"Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare", a declarat profesorul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie.


919 afisariIngrijorarea cea mare e chiar OMS-ul insusi
Alex735 [utilizator], Vineri, 11 septembrie 2020, 4:04
+1/1
Cine-i verifica pe-astia? Cine i-a ales?
Gata cu teroarea media!
shobolanul de santina [utilizator], Vineri, 11 septembrie 2020, 4:15
0/2
Incetati cu difuzarea in media de fapte nedovedite! Ca o fi, ca o pati...Gata! Nu mai terorizati populatia! Exista o lege impotriva raspandirii de stiri false si voi asta faceti: pana acum toate previziunile voastre au fos false! Covid nu este decat o simpla gripa si asta e dovedita de toate statisticile pe plan mondial. Nu mai spumn de conspiratia statelor impotriva populatiei...Omenii au probleme mari comportamentale, ati scos tot ce e mai rau din ei, au devenit "nazisti' masca, Covid etc. Ati legiferat militia medicala si vinovatii fara vina. Gata! Ajunge!
HN, nu cred ca o sa postati acest comentariu, dar va rog sa deschideti ochii si sa cititi statisticile oficiale si va informati in legatura cu toate actiunile statelor/media/ entitati suprastatale care au dus la paranoia existenta azi pe glob/ Doar din pura curiozitate jurnalistica... Follow the money!
comenteaza
Cookie Settings