VIDEO A apărut mult-așteptatul trailer al noului film "Dune" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

VIDEO A apărut mult-așteptatul trailer al noului film "Dune"

de G.S. Joi, 10 septembrie 2020, 8:31
- a A+
Imagine
Producătorii filmului "Dune" ce urmează să ajungă în cinematografe anul acesta au făcut public primul trailer al peliculei ce ecranizează celebrul roman din 1965 al lui Frank Herbert.


Romanul Dune a mai fost sursa de inspirație a unui film realizat în 1984 de legendarul regizor David Lynch, dar și a unei miniserii TV ce a fost lansată în anul 2000.

Pelicula ce va ajunge în cinematografe începând cu 18 decembrie 2020 este regizată de Denis Villeneuve, realizator al filmelor science fiction "Blade Runner 2049" și "Arrival".5517 afisariwow
tudor74 [utilizator], Joi, 10 septembrie 2020, 11:02
+9/9
Dupa dezastrul Dune 2000, eram sceptic cu noua ecranizare. Plus, Blade Runner 2049 mi s-a parut ca vizual arata mai prost decat Blade Runner din 1982.

Din trailer sunt impresionat, vizual a pastrat elemente din David Lynch - Dune, actorii au fost alesi si distribuiti in rolurile potrivite (Paul in prima carte are 15 ani), Josh Brollin "Gurney Haleck" si Jason Momoa "Stilgar" se potrivesc la fix. Chani si Duke Leto tot o alegere buna.

Abia astept :)
Cititi romanul inainte de a viziona filmul
animatron [utilizator], Joi, 10 septembrie 2020, 9:38
+6/22
Rareori in epoca asta "woke"/globalista se pot vedea ecranizari reusite ale unor romane de succes, in prezent exista conditii ideologice fara legatura cu arta cinematografica sau cu lucrarea originala, ca pe vremea dictaturilor comuniste.

In filmele de la Hollywood e obligatorie (prin autocenzura sau constrangere sindicala) o cota de afro-americani, asiatici, hispanici, lgbtq+, indiferent ce a scris sau gandit despre personajele sale autorul romanului.

Se ajunge la aberatii si distorsionari care indeparteaza publicul cunoscator al romanelor folosite ca sursa pt respectivele filme.

Nu e intamplator ca exista atatea filme cu "supereroi" si scenarii "fantasy" sau "sf", asta permite producatorilor si regizorilor sa foloseasca mai usor cotele de minoritati si sa obtina "produse" cat mai comerciale pt un public fara pretentii si fara cultura literara sau istorica.

"Dune" e despre cautarea unei spiritualitati, despre conflicte societale, despre "razboaie sfinte" (jihad), despre forme de organizare si guvernare (imperiu, aristocratie, totalitarism), despre neincrederea in IA, despre unitatea speciei umane (efectuata aici prin genocid), despre comunitatile umane care au uitat de instinctul de supravietuire (fremenii sunt "hard", razboinici, duri cu cei "slabi"), despre comertul cu un drog devenit monopol de stat, despre valorile "traditionale" (munca, loialitate, familie, memorie istorica, stramosi si urmasi, "patrii" si "conducatori").

Foarte greu de crezut ca astfel de subiecte complexe vor fi abordate de Hollywood altfel decat simplist si deformat de ideologia dominanta in mediul "progresist" de acolo.

In romaneste, puteti incepe "Dune" cu primul volum, aici, gratuit (apasati pe "GET"):

https://libgen.lc/foreignfiction/ads.php?md5=599EBD7B692D1093DAC653E5673A29FB

Lectura placuta !
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings