Arafat despre școli: Copiii trebuie să fie educați, să li se explice, iar școala să fie fermă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Arafat despre școli: Copiii trebuie să fie educați, să li se explice, iar școala să fie fermă

de I.B. Miercuri, 9 septembrie 2020, 20:56
- a A+
Imagine
Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice, pentru că înțeleg, regulile impuse în școli din cauza epidemiei, a declarat Raed Arafat la Digi 24. Pe de altă parte, școala trebuie să fie fermă în impunerea regulilor, din prima zi, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a spus, miercuri seara, la Digi24, referitor la deschiderea școlilor, că nu se poate garanta "fără risc sută la sută", dar se poate diminua riscul la maxim dacă se respectă regulile.


"Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice. Copilul înțelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 - 5 ani și de cel de 6,7, 11 sau 12 ani", a spus Arafat.

Acesta a adăugat că, dacă în familie au fost respectate recomandările, copilul le va respecta și el. Dacă în familie comportamentul a fost de a nu recunoaște virusul, copilul va merge și va face același lucru la școală.

În opinia lui Arafat, mai greu va fi pentru copiii care vin dintr-un anturaj care nu recunoște existența virusului. Copilul respectiv va fi diferit de copilul care acasă a văzut că familia respectă regulile, spune Arafat. Acestui copil trebuie să i se explice de ce trebuie să respecte regulile, de ce trebuie să vadă aceste reguli la școală și sunt importante pentru a-i respecta pe ceilalți copii.

Întrebat despre profesorii care nu par convinși că metodele pot fi eficiente, Arafat a răspuns că este normal, pentru că profesorii sunt cel mai în măsură să știe care e atmosfera în școală și care e comportamentul copiilor în școală: "Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile și va fi greu să se impună anumite reguli. Și totuși, educându-i și explicândul-e putem că reducem acest lucru. Școala trebuie să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile și dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă care impune regulile, copilul va înțelege că acolo nu e de joacă".1157 de afisariNu e prima data
Luk [utilizator], Joi, 10 septembrie 2020, 9:22
+3/7
Nu e prima data cand remarc faptul ca romanii nu dau doi bani pe copiii lor si pe copii in general.
Primele documentare dupa revolutie au fost din caminele de copii: legati de paturi, tinuti ca jivinele, batuti si abuzati fizic si psihic.
Acum se vede din nou acelasi lucru.
Indivizi de aici si de aiurea, traitori in Romania si contemporani cu mine sunt in stare sa-si inchida copiii in case, sa-i tina in ignoranta si solitudine doar pentru ca le e frica. Ii urasc pe copii sincer si dezinteresat si au pretentia ca au dreptate si ca pot purta discutii cu unul ca mine, de exemplu.
Cetatenii astia par sa fie in stare sa invinovateasca copiii pentru orice adult sau varstnic care o sa ia Covid dupa 14 septembrie, ca si cum pana acum nu adultii si batranii si-au dat unii altora virusul.
E jenant sa traiesc cu voi, aici, mie mi-e rusine cu voi.
Mai spun o treaba si inchei definitiv comentariile mele aici: oricine ii spune copilului ca i-a transmis virusul unui adult sau varstnic e un gunoi. Oricand o sa prefer compania unui caine in locul acestui tip de indivizi.
"școala să fie fermă"
TheFreeOne [utilizator], Miercuri, 9 septembrie 2020, 21:05
+2/2
Porci, cai, vaci, oi...
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings