Tătaru: Urmează o lună de încercare; de la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Tătaru: Urmează o lună de încercare; de la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă

de I.B. Luni, 7 septembrie 2020, 23:57
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la TVR 1, că urmează ''o lună grea'' în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar, porivit Agerpres.Nelu Tătaru a precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19.

"Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală", a declarat ministrul Sănătăţii la TVR.

În ceea ce priveşte deschiderea anului şcolar, Tătaru a spus că în acest moment sunt 43 de localităţi care au indicele de infectare peste 3 la mie, situaţie în care cursurile se vor desfăşura sunt on-line.

Alte 14 localităţi au indicele între 1 şi 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, on-line şi cu prezenţă fizică, în timp ce 2.728 localităţi au indicele de infectare sub 1 la mie şi se permit cursurile şcolare în clasă. În această ultimă situaţie trebuie respectate regulile de distanţare fizică şi dezinfecţie, a subliniat el.

"Consiliile de Administraţie ale şcolilor propun Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, faţă în faţă, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru, trebuie să existe masca şi dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi şi la intrarea în şcoală, şi pe holuri în pauze şi în curtea interioară a şcolii. Dacă nu se poate asigura acea distanţare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii", a precizat ministrul Sănătăţii.

El a explicat şi ce se întâmplă dacă apar cazuri de infectare la copii.

"În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide", a adăugat Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, ministrul Sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.


4437 de afisariAmanarea cursurilor
Postolache [anonim], Marţi, 8 septembrie 2020, 8:55
+7/9
Atunci ar trebui sa inceapa si scolile .Numai bine e timp si de ceva pregatiri... Mare lucru nu se pierde . E adevarat ca tinerii nostril trebuie sa se apuce de invatat ...nu trbuie obisnuiti cocolositi .Dar daca la aceasta data curba epidemiologica e de temut nu vad de ce ar risca guvernul sau parintii sa-i trimita la scoala.
de fiecare data va fi la fel
Remarque [utilizator], Marţi, 8 septembrie 2020, 8:14
+6/12
Octombrie va fi la fel de grea pentru ca incepe anul universitar, noiembrie va fi din nou luna de campanie electorala, decembrie alegeri si tot asa.

Toate lunile sunt la fel de grele, pentru ca suntem un popor care nu respecta regulile. Facem tot ce putem sa le fentam, pentru ca "mie nu mi se aplica". De aceea suntem unde suntem.
inca 18 comentarii comenteaza
Cookie Settings