Raed Arafat spune că nu a avut loc "o discuţie oficială" cu privire la amânarea începerii anului şcolar - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Raed Arafat spune că nu a avut loc "o discuţie oficială" cu privire la amânarea începerii anului şcolar

de V.M. Vineri, 4 septembrie 2020, 22:41
- a A+
Imagine
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri seară, la Antena 3, că nu a avut loc "o discuţie oficială" cu privire la amânarea începerii anului şcolar.


"Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală - n.r.), o discuţie oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor", a spus Raed Arafat la Antena 3, întrebat dacă se iau în calcul scenarii potrivit cărora anul şcolar să înceapă pe 1 octombrie, relatează Agerpres.

El a adăugat că, de asemenea, nu a avut loc nicio discuţie despre amânarea începerii anului şcolar până după alegerile locale.

"Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile astea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri", a menţionat Arafat.

Amintim că premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie , iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

"Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate", a spus Orban, întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie iar în perioada 14 septembrie - 1 octombrie cursurile să se desfăşoare online.

Întrebat dacă autorităţile sunt încurcate de alegerile locale în redeschiderea şcolilor, premierul a răspuns: "Şi aici a fost o discuţie legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă şcoala online, în sensul ăsta a fost folosit, dar aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după alegeri, astfel încât să se poată pregăti... în şcolile în care se organizează secţii de votare".


4984 de afisariDear Mr. Arafat.
Alex735 [utilizator], Sâmbătă, 5 septembrie 2020, 1:48
+11/15
Nu poti actiona ca un robot.
Mai sunt si alte discipline in ecuatie (in afara de medicina de urgenta in care sunteti competent).
Cum ar fi de exemplu somajul, afectiunile psihice (depresie, dependenta de narcotice, stupefiante, alcool).
Imi pare rau sa va spun.
dvs. gresiti
mongolul [utilizator], Sâmbătă, 5 septembrie 2020, 13:40
+6/6
in ce priveste scoala, e o tema mai larga; dar e clar ca se invata mai mult pe atunci; si nu se cumparau notele pe fata; existau analfabeti functional, dar erau varsati la 8-10 clase si profesionale; cine voia liceul, trebuia sa traga; nu mai vorbim de facultate; acum sunt analfabeti functional la facultati; nu mai vorbim de licee; este un adevar ce trebuie spus; "reforma" invatamintului a insemnat ruinarea invatamintului; si a inceput din timpul lui Ceausescu; interdictia de a lasa elevi repetenti, liceul obligatoriu etc. Dupa '89 s-a desavirsit viziunea "modernistilor stingisti".
Totusi, faptul ca o luna nu se facea carte, nu era o nenorocire. Dvs. spuneti ca s-a interrupt vechiul an scolar. Ce are fostul an cu noul an? Nu pricep. (Acum voiati sa faca cursuri si in vacata?)
Vedeti bine ca dupa renuntarea la izolare, cifrele cu bolnavii si mortii de Covid cresc exponential. In acest timp, in loc sa cautam sa limitam iesirea cetatenilor, dam drumul la terase, restaurante, teatre, scoli... Care o fi efectul?
Voi cap aveti, minte ce va mai trebuie?
E buna scoala la distanta, sunt pentru ea, dar numai daca dati tablete la toti elevii. Altfel, ce facem? Condamnam aprioric la analfabetism pe toti cei ce nu pot avea tablete si/sau nu stiu sa le foloseasca...(Si sunt multi.)
Cred ca e mai bine sa aminati o luna inceputul scolii. Mai iese un vaccin, se mai gaseste o substanta miraculoasa (vezi ceapa rosie;hhhhh)etc. Parerea mea. Desigur, nefiind functionar la stat sau mahar de partid, nu conteaza. Cum fiecare are dreptu la opinie, sa va dea Dumnezeu "Mintea a de pe urma a romanului!"
In rest, numai bine!
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings