Alberto Barbera, director festival: Veneția nu ar fi "acceptat niciodată să facă un festival virtual" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1529miercuri 23 sep 2020

Alberto Barbera, director festival: Veneția nu ar fi "acceptat niciodată să facă un festival virtual"

de I.B. Marţi, 1 septembrie 2020, 20:44
- a A+
Imagine
Chiar și în fața amenințării Covid-19, Veneția "nu ar fi fost niciodată de acord să aibă un festival virtual", a declarat marți pentru AFP Alberto Barbera , directorul Festivalului de Film de la venezia, a cărui ediție 77 se desfășoară în perioada 2 - 12 septembrie.


AFP: De ce ați decis să organizați un festival în ciuda pandemiei?

Alberto Barbera: Nu am putut să nu facem festivalul, a trebuit să ne întoarcem la un festival fizic față în față. Nu am fi fost niciodată de acord să avem un festival virtual, ceea ce mi se pare o contradicție în sine. Un festival se împarte în același loc între oameni care se reunesc pentru a experimenta vizionarea unui film în cinematografe. Și toate acestea implică prezența la un festival.

AFP: Ați spus că doriți să transmiteți un mesaj pozitiv lumii filmului cu acest festival, dar nu este riscant?

Alberto Barbera:
După atâtea luni de izolare și închidere, trebuie să găsim curajul de a redeschide cinematografele, de a începe să producem filme din nou, de a produce produse bune pentru a convinge publicul că este timpul să iasăi din casele lor. Este suficient să o facem în deplină siguranță, respectând toate măsurile de precauție așa cum vom face aici la Veneția în următoarele zile. Ne-am saturat de streaming de filme, ne lipsește experiența cinematografică și este timpul să repornim.

AFP: Cine sunt oaspeții festivalului? Dar Statele Unite, slab reprezentate anul acesta?


Alberto Barbera:
Trei sferturi dintre regizori și actori invitați vor fi prezenți fizic la Veneția. Ei provin din întreaga lume: din China, Statele Unite, India, deci din țări care sunt încă practic închise ... Acesta este, de asemenea, un semn al dorinței de a ieși, de a reporni, de a trimite un mesaj de optimism. : ne-am saturat de izolare, trebuie să reluăm.

Hollywood-ul este încă blocat. Protocoalele de securitate sunt foarte rigide, niciun regizor sau actor nu are voie să călătorească și să promoveze filme. În plus, cea mai mare parte a filmelor americane și-au amânat data lansării.


1552 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings