Orban: Vreau ca fondurile guvernamentale pentru investiţii locale să fie distribuite după criteriile fondurilor europene - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1224miercuri 23 sep 2020

Orban: Vreau ca fondurile guvernamentale pentru investiţii locale să fie distribuite după criteriile fondurilor europene

de I.B. Marţi, 25 august 2020, 1:07
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că îşi doreşte ca fondurile guvernamentale pentru investiţii locale să fie distribuite după criterii asemănătoare fondurilor europene, pentru a elimina subiectivismul şi alocarea pe criterii politice.


"Vreau şi pe fondurile guvernamentale, proiectele de investiţii în plan local să fie distribuite după acelaşi mecanism, după aceleaşi criterii şi după aceleaşi proceduri cum sunt distribuiţi banii europeni, astfel încât să nu existe o tratare subiectivă, pentru că cetăţenii nu sunt de două categorii. În materii de alocare a resurselor pentru investiţii există doar cetăţeni români", a precizat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune la Digi 24.

Acesta a recunoscut că unii primari de la alte partide aleg să candideze la alegerile locale doar pentru a avea apoi acces la fonduri guvernamentale, în cazul unei guvernări liberale.

"Sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că ţin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani şi ca să aibă o relaţie mai bună cu zona guvernamentală - accesul la fonduri guvernamentale. Eu le-am transmis la toţi următorul mesaj: nu există subiectivism în alocarea de fonduri", a afirmat prim-ministrul, potrivit Agerpres.


345 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings