SUA avertizează că Rusia utilizează un soft specific pentru atacuri cibernetice - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

SUA avertizează că Rusia utilizează un soft specific pentru atacuri cibernetice

de V.M. Joi, 13 august 2020, 23:01
- a A+
Imagine
Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au anunţat, joi, că au depistat un instrument de atacuri cibernetice al serviciilor secrete ruse, informează Mediafax citând agenţia Reuters.


Direcţia Centrală de Informaţii (GRU), serviciul militar rus de informaţii externe, utilizează softul "Drovorub" pentru a comite atacuri cibernetice asupra sistemelor de operare Linux, au comunicat Agenţia pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Sistemul Linux este folosit în principal în infrastructura de servere.

Avertismentul lansat de autorităţile din Statele Unite este unic, dat fiind că atribuie direct atacurile cibernetice, observă un fost oficial din cadrul serviciilor de informaţii occidentale. Serviciile secrete americane monitorizează atent activităţile cibernetice ale Rusiei, de teama eventualelor încercări de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

NSA şi FBI au precizat că softul "Drovorub" este utilizat de Centrul special 85, Unitatea militară 26165 din cadrul GRU.

"Drovorub este un instrument de precizie care permite diverse funcţii, precum sustragerea fişierelor şi preluarea de la distanţă a controlului asupra computerelor", afirmă Steve Grobman, director pentru Tehnologie la compania de securitate cibernetică McAfee.


2657 de afisariNSA si FBI au fugit dupa fenta
ontario [utilizator], Vineri, 14 august 2020, 0:11
+9/13
Cel mai periculos soft de atac nu e Drovorub. Au unul mai perfid, de ultima generatie, se cheama Trumporub si e programat sa distruga SUA din interior.

Nume de cod oranginski man. Se va autodetona pe 3 noiembrie luand si America odata cu el. Va fi decorat post-mortem cu ordinul golden shower.
Si..?
f512 [utilizator], Joi, 13 august 2020, 23:45
+4/6
si? il gasesc pe github? ca ma supara niste vecini!
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings