Macron recomandă Iranului să evite ingerinţele în afacerile interne ale Libanului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874sâmbătă 26 sep 2020

Macron recomandă Iranului să evite ingerinţele în afacerile interne ale Libanului

de V.M. Miercuri, 12 august 2020, 20:07
- a A+
Imagine
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis miercuri omologului său din Iran, Hassan Rouhani, că "ingerinţele externe" în afacerile Libanului ar trebui evitate, în contextul crizei politice şi sociale care s-a amplificat după explozia devastatoare de la Beirut.


Emmanuel Macron a discutat miercuri după-amiază, prin telefon, cu preşedintele Iranului, Hassan Rohani.

"Preşedintele Franţei a reiterat necesitatea ca toate puterile implicate să evite escaladarea tensiunilor, ingerinţele externe, dar să susţină instalarea unui guvern pentru gestionarea situaţiei de urgenţă", a transmis Palatul Élysée, conform cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Iranul este principalul susţinător al mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Premierul Libanului, Hassan Diab, a anunţat, luni seară, demisia Guvernului pe care îl conduce, în contextul amplificării tensiunilor sociale şi a presiunilor externe după explozia care a avut loc săptămâna trecută în zona portuară din Beirut, soldată cu cel puţin 220 de morţi.

Libanul se confruntă cu o gravă criză politică şi economică, iar explozia din Beirut a accentuat starea de nemulţumire socială. Donatorii internaţionali au promis alocarea unor "resurse majore" pentru reconstrucţia Libanului, condiţionând asistenţa străină de reforme care să asigure distribuirea ajutoarelor în mod transparent. Reprezentanţii a 30 de ţări au participat la videoconferinţa internaţională a donatorilor organizată duminică după-amiază de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit Preşedinţiei Franţei, au fost asumate angajamente pentru ajutoare de 252 de milioane de euro.


419 afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings