Noi demonstrații în Israel împotriva premierului Netanyahu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087miercuri 12 aug 2020

Noi demonstrații în Israel împotriva premierului Netanyahu

de Redactia Duminică, 2 august 2020, 8:17
- a A+
Imagine
Mii de israelieni au ieşit din nou în stradă sâmbătă pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie şi de o proastă gestionare a pandemiei noului coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta, transmite Agerpres.


Au fost organizate demonstraţii în mai multe localităţi din Israel, în intersecţii sau pe poduri, iar protestatarii purtând măşti de protecţie au afişat pancarte în care l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale.

În Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale, potrivit presei locale. Mai mulţi protestatari s-au adunat şi în faţa reşedinţei premierului Netanyahu din Ierusalim, unde organizatorii au raportat prezenţa a mii de oameni care i-au cerut demisia.

De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3.4% în luna februarie.

De mai multe săptămâni, protestatarii îşi strigă nemulţumirea faţă de premierul Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese.

Confruntat cu valul de nemulţumire al populaţiei, premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că "fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga" prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

"Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic", susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, "mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale".


2267 de afisariEi și tu acum!
Amerlocu [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 15:21
+3/5
Au Hamas, au Autoritatea Palestiniană ca să-i vină de hac virusului. Și unii și alții au frumosul obicei de a-și urca adversarii politici pe clădiri înalte și de a le face vânt. Exact așa trebuie procedat și cu virusul. Să vezi cum nu-i mai arde de „Palestina”:)
Exact așa!
Amerlocu [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 15:25
+2/6
Sigur că o parte a presei e cu puterea și ailaltă cu opoziția. Probkema e că în Israel (ca-n aproapte toată lumea civiliztă) presa a luat-o pe ulei tare de tot spre stânga, chiar dacă stânga e moartă politic în țară. Adică poresa de acolo face o propagandă acerbă cuiva ce și-a pierdut orice relevanță politică.

Apoi cunoști vreo-un comnducător politic care să laude partea presei ce-l înjură?!
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings