Armata reia internările de pacienți COVID-19 la spitalul modular instalat lângă București - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875duminică 29 nov 2020

Armata reia internările de pacienți COVID-19 la spitalul modular instalat lângă București

de Victor Cozmei Sâmbătă, 1 august 2020, 18:22
- a A+
Imagine
Ministerul Apărării Naționale a finalizat sâmbătă lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament a Spitalului Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului "Ana Aslan" și va relua internările începând cu dimineața zilei de 2 august. În noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi.


Câte paturi vor fi la spitalul modular de lângă București:

- 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
- 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
- 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
- O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri, anunță MApN .

În ceea ce privește Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, situația la zi se prezintă astfel:

La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență "Dr. Victor Popescu" din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de 16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie.

SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente.


3831 de afisariArata sinistru
Orpheus [utilizator], Sâmbătă, 1 august 2020, 19:01
+1/5
Bolnavi in cort pe caldura asta? Arata ca taberele de refugiati...
reproiectare si reamenajare?
maiorulmura [utilizator], Sâmbătă, 1 august 2020, 21:24
+1/1
adica prima data a fost facut de dorel?
comenteaza