Legea de instituire pe 2 august a Zilei naționale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor, promulgată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Legea de instituire pe 2 august a Zilei naționale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor, promulgată

de S.J. Vineri, 10 iulie 2020, 16:23
- a A+
Imagine
​Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru instituirea pe 2 august a Zilei naţionale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen, anunță Agerpres.


La 2 august 1944, în lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cei 2.897 de romi rămaşi în viaţă au fost exterminaţi în camerele de gazare.

"Se instituie ziua de 2 august ca Ziua naţională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen. Anual, cu prilejul Zilei naţionale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen, se pot organiza acţiuni culturale, simpozioane, mese rotunde şi acţiuni cu tematică specifică dedicate acestei zile. Ministerul Culturii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări dedicate acestui eveniment", prevede proiectul de lege.

"N-au existat supravieţuitori romi sau sinti în lagărele de concentrare de la Auschwitz. Josef Mengele a manifestat interes în mod deosebit pentru romi şi i-a supus unor experimente îngrozitoare", argumentează în expunerea de motive iniţiatorul propunerii legislative, Vasile Daniel, deputat al Grupului minorităţilor naţionale din partea formaţiunii Partida Romilor "Pro Europa".


1954 de afisariKind Reminder 15 Martie Zi de Doliu Național
un domn [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 16:54
+3/5
Pentru Comemorarea Victimelor Genocidului de la Ip și Treznea
Asa si?
Observator roman [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 16:38
+2/4
Care e beneficiul populației (înca) minoritare?
Sau e semnalul că trebuie să dărâmăm statuile lui Mihai Viteazu etc. adică a tuturor celor care aveau ca robi pe moșie... ce să vezi? Tocmai populația țigănească, pardon, roma!
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings