Kovesi spune că Parchetul European va avea din start peste 300 de cazuri și că va avea nevoie de cel puțin 140 de procurori - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Kovesi spune că Parchetul European va avea din start peste 300 de cazuri și că va avea nevoie de cel puțin 140 de procurori

de Redactia Vineri, 10 iulie 2020, 16:07
- a A+
Imagine
Parchetul European ar urma să preia încă de la început peste 300 de cazuri și este nevoie de resurse, dar și de cel puțin 140 de procurori pentru ca instituția să poată funcționa, spune procurorul șef al EPPO, Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru Politico, citat de Europa Liberă .


Numită în octombrie 2019 procuror-șef al nou-înființatului Parchet European (EPPO), Laura Codruța Kovesi așteaptă ca instituția să devină funcțională, acum neavând nici resurse și nici procurori suficienți.

Kovesi s-a plâns recent, într-un interviu pentru Euronews, că Malta s-ar face vinovată pentru că tergiversează delegarea unor procurori care să facă parte din colegiul procurorilor din EPPO. Procedura ar fi blocată din decembrie 2019, pentru că Malta nu trimite candidați care să îndeplinească criteriile de eligibilitate la EPPO, spunea Kovesi.

Ea firmă acum că o altă mare provocare, pe lângă numirea procurorilor europeni care să lucreze la Luxemburg, în coordonarea sa, este și bugetul instituției, care ar urma să preia din start peste 300 de cazuri.

"Evit să dau cifre, suntem în mijlocul negocierilor, dar e important de spus că avem nevoie de resurse minime pentru a porni EPPO, apoi de resurse pentru a continua munca și să avem destule resurse. Pe baza evaluării noastre, vom primi încă de la început peste 300 de cazuri, ceea ce înseamnă că minimul pentru a porni este să avem cel puțin 140 de procurori delegați și pe baza acestui număr, putem cere mai mulți bani la buget, pentru a putea face față tuturor lucrurilor din jurisdicția noastră", a spus Kovesi, în interviul pentru Politico.

Kovesi a fost întrebată și despre "tensiunile" la care a fost supusă în România, spunând, în glumă, că a fost "un antrenament" pentru poziția sa actuală.

Instituţia cu sediul la Luxembourg, cunoscută sub denumirea de Biroul European al Procurorilor Publici (EPPO) va realiza anchete penale în cazuri de corupţie, fraude cu TVA şi furturi din bugetul UE. Biroul va lucra mână în mână cu un procuror european din fiecare din cele 22 de state membre participante.


2502 afisariPateste aici, ce a patit si in Romania ! Lipsa
Susufler0 [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 16:30
+1/3
de procurori ! Anchetatori judiciari vor fi putini, sedii, logistica !

Dupa ce i se termina mandatul o sa apara si posturile cerute si logistica... dar abia atunci !

PS. Asa e cand apare o institutie noua... Pana se organizeaza, pana se rodeaza, primul sef e de sacrificiu !
Am scris de acum 2 luni ca LCK trebuie sa lase succesorului o institutie organizata, care incepe sa se tureze si daca rezolva si cateva dosare "tari" cu atat mai bine !

PPS. Un TelDrum, ar fi ca o felie de tort de ciocolata dupa o ciorba de varza si o mancare de cartofi ! :))
UE ce freaca? Sa-i dea toate resursele cerute
emil bobu [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 16:14
0/0
fiindca lupta anticoruptie e o activitate ce aduce bani la buget, zeci de miliarde.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings