Ungaria ar putea bloca pachetul de recuperare economică al UE dacă va fi condiționat de respectarea statului de drept - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0836vineri 14 aug 2020

Ungaria ar putea bloca pachetul de recuperare economică al UE dacă va fi condiționat de respectarea statului de drept

de S.J. Vineri, 10 iulie 2020, 14:27
- a A+
Imagine
Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că planul de recuperare economică al Uniunii Europene ar fi inacceptabil dacă fondurile vor fi legate de condiții privind respectarea statului de drept și că Budapesta și-ar putea exercita dreptul de veto ca o ultimă opțiune, relatează Reuters .


Cei 27 de lideri ai Uniunii se vor întâlni în persoană săptămâna viitoare pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei pentru a discuta bugetul multianual al UE și detaliile pachetului de recuperare economică postpandemie.

"Am putea să folosim dreptul de veto (asupra acordului final), deoarece trebuie să fie o decizie unanimă dar asta ar însemna că ne-am confrunta cu celelalte 26 de țări. Ar trebui folosit doar ca o ultimă opțiune", a declarat Viktor Orban pentru radioul de stat ungar.

UE inteționează să cheltuie 750 de miliarde de euro pentru ajutorarea statelor cel mai grav afectate de pandemie, bani despre care Orban a afirmat că trebuie distribuiți "corect" și "flexibil".

"Un lucru trebuie evitat cu atenție: amestecarea [pachetului] cu politica. Aceasta e cea mai importantă condiție a Ungariei", potrivit lui Viktor Orban.

Declarația prim-ministrului ungar vine după ce la începutul săptămânii Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Justiție a afirmat că respectarea normelor statului de drept şi combaterea corupţiei vor fi condiţii pentru alocarea fondurilor europene , inclusiv a celor pentru relansare.


1794 de afisariCa sa vedeti...
AdevaratulProfet [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 14:47
+9/9
...cat de jegos este acest personaj care submineaza UE din interior...Se cam stie ca Viktor Orban e o sluga a lui Putin...Deci cei 33 miliarde de euro alocate noua, vor putea fi conditionate de acest nemernic cu mentalitate de secol XVII...Cred ca cat de curand, UE ar trebui sa il puna la punct, la fel cum s-a intamplat si cu grecul Tsipras la un moment dat...Deasemenea, anexa partidului lui Fidesz din Romania, UDMR-ul nu are alt rol decat acela de subminare a noastra din interior...A se vedea doar ieri, ce amendate au propus la legea izolarii si carantinei, cum ne-ar vrea pe toti in infectati si in genunchi!!!
Lol
mitg [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 15:20
+8/8
Atunci ar fi bine ca pachetul sa fie transpus intr-o forma EU minus 1.
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings