​VIDEO Misterul zăpezii roz din Munții Alpi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 12 aug 2020

​VIDEO Misterul zăpezii roz din Munții Alpi

de D.D. Luni, 6 iulie 2020, 9:30
- a A+
Imagine
Oamenii de știință din Italia cercetează apariția misterioasă a gheții roz în Alpi, cauzată de alge care accelerează efectele schimbărilor climatice. Există dezbateri despre locul în care provin algele, dar Biagio Di Mauro de la Consiliul Național de Cercetare din Italia a declarat că zăpada roz observată pe unele părți ale ghețarului Presena este probabil cauzată de aceeași plantă găsită în Groenlanda, potrivit sciencealert.com.


Este vorba despre Ancylonema nordenskioeldii care este prezentă în așa-numita zonă întunecată a Groenlandei, unde gheața se topește și ea.

În mod normal, gheața reflectă mai mult de 80 la sută din radiațiile solare, dar, pe măsură ce apar algele, acestea întunecă gheața care astfel absoarbe căldura topindu-se mai repede. Mai multe alge apar pe măsură ce gheața se topește mai rapid.

"Tot ce întunecă zăpada face ca acesta să se topească, deoarece accelerează absorbția radiațiilor", a spus Di Mauro. "Încercăm să cuantificăm efectul altor fenomene în afară de cel uman asupra supraîncălzirii Pământului", a spus Di Mauro.


2282 de afisariAcolo l-au gasit pe Otzi.
Lok [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 9:39
-9/11
Ce noroc o avut el acum 4000 de ani sa fie cald si sa fie acoperit de gheata pentru a reveni acum cativa ani.
Cum vine treaba cu incalzirea daca acum 4000 de ani era mai putina gheata pe Alpi decat acum 40 de ani? Ce SUV-uri aveau in preistorie?
comenteaza
Cookie Settings