​Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087vineri 14 aug 2020

​Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului

de I.H. Luni, 6 iulie 2020, 9:17
- a A+
Imagine
​Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului, a anunţat duminică Ministerul Apărării mexican, potrivit dpa. În apropierea aparatului de zbor, care a fost incendiat de către echipaj, a fost găsită o mașină de teren în care se afla cocaină în valoare de peste 4,8 milioane de dolari.


Un avion bi-motor Hawker 700 a căzut între localităţile Chunhuhub şi Jose Maria Morelos, din statul mexican Quintana Roo, şi a fost incendiat de către echipaj, conform Ministerului Apărării.

Ulterior, mai mulţi soldaţi au descoperit în apropiere un automobil de teren în care se aflau 390 kilograme de substanţă albă despre care se crede că este cocaină. Drogurile valorau în jur de 109 milioane de pesos (4,89 milioane dolari).

Avionul se apropiase de coasta caraibiană venind dinspre America de Sud şi a fost urmărit de aviaţia militară după ce intrase în spaţiul aerian mexican.

Mexicul este o ţară de tranzit importantă către SUA pentru cocaină produsă în ţările andine.

Cartelurile drogurilor implicate în trafic sunt responsabile pentru o mare parte din violenţele din Mexic. Anul trecut, ţara a înregistrat aproape 100 de crime pe zi şi peste 60.000 de oameni au fost daţi dispăruţi. (Sursa: Agerpres)


909 afisariLovit de fortele armate mexicane
Altiro [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 19:18
0/0
cand incerca sa aterizeze pe o sosea: Quintana Roo.- Elementos del Ejército Mexicano interceptaron a un jet Hawker 700, cargado con droga, cuando aterrizaba en la carretera José Maria Morelos-Polyuc, cerca del entronque a Chunhuhub, desatándose una balacera en contra de sus tres tripulantes('El Sol de Hidalgo').
comenteaza
Cookie Settings