Ludovic Orban dă explicații în Parlament despre achiziţiile Unifarm - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087miercuri 12 aug 2020

Ludovic Orban dă explicații în Parlament despre achiziţiile Unifarm

de DP Luni, 6 iulie 2020, 5:47
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban va fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, la ''Ora prim-ministrului'', la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.


Camera Deputaţilor i-a adresat săptămâna trecută invitaţia premierului de a participa la ''Ora prim-ministrului''. Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice". Camera lucrează în sesiune extraordinară.

Dezbaterea de la Cameră a fost iniţiată ca urmare a punerii sub control judiciar a directorului Unifarm, Adrian Ionel, într-un dosar în care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mită, referitor la achiziţionarea unor echipamente de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 - 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.


2194 de afisariTupeu bolsevic
ember [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 10:01
+8/8
Parca Ionel era omul PSD-ului, ei l-au pus acolo, acum e vina lui Orban ca fura :))
dar de ce
varavara [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 10:44
+7/7
nu cerceteaza parlamentul si pe primarii psd in frunte cu fierea care au facut afaceri dubioase cu materiale de protectie si teste covid, la greu prin firmele de casa.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings