Papa salută apelul la o încetare a focului pe plan mondial, lansat de Consiliul de Securitate al ONU - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1087miercuri 12 aug 2020

Papa salută apelul la o încetare a focului pe plan mondial, lansat de Consiliul de Securitate al ONU

de N.O. Duminică, 5 iulie 2020, 21:42
- a A+
Imagine
Papa Francisc a salutat duminică o rezoluţie adoptată miercuri de Consiliul de Securitate al ONU, care cere încetarea conflictelor în lume pentru a facilita lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit AFP, scrie Agerpres.


"Cererea unei încetări a focului pe plan mondial şi imediat, care ar permite să se ajungă la pacea şi securitatea necesare pentru a furniza ajutorul necesar, este lăudabilă", a afirmat papa la sfârşitul rugăciunii sale săptămânale "Angelus" în piaţa Sf.Petru din Roma.

"Sper că această decizie va fi aplicată în mod eficient şi rapid pentru binele numeroaselor persoane care suferă", a continuat el. "Fie ca această rezoluţie a Consiliului de Securitate să devină un prim pas curajos spre un viitor paşnic", a adăugat papa.

Blocată timp de mai multe luni de China şi SUA, care s-au opus locului acordat în text Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rezoluţia urmăreşte să susţină un apel din 23 martie al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru o încetare a focului globală.

Textul cere celor 193 de ţări membre ale ONU "o încetare a ostilităţilor imediată şi generală" în toate conflictele aflate pe agenda Consiliului de Securitate, cu excepţia luptelor împotriva grupărilor jihadiste. El cere "o pauză umanitară pentru cel puţin 90 de zile consecutive" cu scopul de a facilita asistenţa internaţională populaţiilor.551 de afisariAceasta cerere
Futurist Irefutabil [utilizator], Duminică, 5 iulie 2020, 22:25
+6/6
Va fi laudata si salutata de toata lumea insa nu va fi respectata de nimeni.
Cum asa?
honk [utilizator], Duminică, 5 iulie 2020, 21:55
+4/6
"Textul cere celor 193 de ţări membre ale ONU "o încetare a ostilităţilor imediată şi generală" în toate conflictele aflate pe agenda Consiliului de Securitate, cu excepţia luptelor împotriva grupărilor jihadiste"

Pai nu ne spuneau noua trumptarzii ca Papa e prietenul jihadistilor?
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings