Am plâns după un pui crescut natural, pe care l-am făcut supă. Asta-i ​chiar tragedia mâncării aruncate la gunoi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1340duminică 20 iun 2021
Piață​

Am plâns după un pui crescut natural, pe care l-am făcut supă. Asta-i ​chiar tragedia mâncării aruncate la gunoi

de Eugen Istodor Sâmbătă, 20 iunie 2020, 8:55
- a A+
Imagine
​Am mare problemă. Arunc mâncarea la gunoi. Prima oară după cele 2 luni de stare de urgență. Este grav, este imoral. 2 luni de COVID acut nu mi-am permis așa ceva. Acum vreo două săptămâni cumpăr un pui crescut la țară. Acum două zile l-am aruncat la coș, plângând. Efectul consumerismului, prea multor alegeri. Efectul post-traumatic COVID. Plâng


Corina-i sursa. Știe ea oameni care îmi cresc puiul natural. Mi-a adus puiul acum vreo 2 săptămâni. Juma de pui l-am băgat în congelator. Îi spun jumătății celeilalte: hai, puiule în supă. Și, pune apă, dă-i morcov, taie-i țelină. Pun și păstârnac de când Ada mi-a arătat calea. Puiul boier. Se simte bine-n supă. E măreț. Îi iau spuma. Fac zdrențe din ou natural. Sare dau? Da! Și puiul gata în oală. Total o oră, o oră și ceva. A trecut ziua. Nu l-am mâncat. L-am băgat în frigider ca să nu mă mustre.

O săptămână a stat în frigider și nu l-am mâncat.
Am comandat cu voluptate: mâncare thai, șnițel, andive cu măsline, siminoc cu capere, coarne de melc în foaie gras. Cum a fost posibil să uit de dragul meu pui? Clar, sufăr de șoc post-pandemic. Nu mai suport, nu mai vreau mâncare de carantină.

Oricum, după zece zile, plângând, i-am făcut vânt puiului pe ghenă.
Am plâns după pui, după bani, după munca oamenilor ălora care l-au crescut. Am plâns după morcov, țelină, păstârnac, după ceapă, sare, ou zdrențe. Doamne, ce am mai plâns. Am plâns pentru că 2 luni de COVID urgent n-am aruncat mâncare la gunoi. N-am aruncat alimente de frică. Nu de frica morții de foame, nu, nu. Din pricini mult mai simple.

N-am aruncat alimente de milă. Milă față de situația mea.
Prins în COVID. Prins. Să nu ies prea des la magazin. Prins să nu risipesc bani, mâncare. Prins. Are nevoie altcineva de mâncarea pe care eu aș lua-o de la Mega. Poate. Să se bucure alt om. De ce să risipesc, de ce să mă risipesc? Și așa 2 luni am combinat verdețuri, cărnuri, resturi, rămășițe pînă la epuizarea resurselor.

Dar, acum? Puiul cel sănătos a ajuns la gunoi. Nici măcar în gură de lup, de câine, de jaguar. La gunoi. O să-l găsească vreo cioară să-mi-l mănânce? Să aibă totuși un sens puiul acela. Să nu fi aruncat lacrimi în zadar la căpătâiul puiului. Să nu plâng după lacrimi.

Și plâng acum, și voi plânge. Plâng. Lacrimă rotundă. Plină de mangan şi prolactină. Lacrima este alcătuită din mangan și prolactină. Așa cum supa are morcov, țelină, of, iar plâng, pui...


10912 afisariIncredibil
Iorga Andrei [anonim], Sâmbătă, 20 iunie 2020, 9:50
+17/31
Este primul meu comentariu postat vreodată pe HotNews și cred că și ultimul.
Probabil părerea cititorilor nu contează atâta vreme cat dl istodor primește aprobarea redacției pentru a i fi publicate elucubrațiile.
Delirante, aș adăuga. Dar și publicitatea negativă e in fel de publicitate, nu i așa draga redacție. Cat despre domnul autor așa zis ziarist as avea nenumărate sugestii dar pe care din respect pentru ceilalți care ar putea să mi citească comentariul, mă abțin să i le transmit. Ii doresc in schimb liniște și sănătate, se pare că are
Acesta chiar este un articol?
TheRealGicaContra [utilizator], Sâmbătă, 20 iunie 2020, 9:02
+11/39
Pare scris la bautura sau sub efectul halucinogenelor. Chiar n-aveti nici un fel de standarde, inghititi orice, ca pelicanii?
inca 15 comentarii comenteaza