Fața de culoare și steagul SUA arzând deasupra unei lumânări - Banksy și lucrarea inspirată de moartea lui George Floyd - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Fața de culoare și steagul SUA arzând deasupra unei lumânări - Banksy și lucrarea inspirată de moartea lui George Floyd

de N.O. Sâmbătă, 6 iunie 2020, 16:47
- a A+
Imagine
Artistul stradal britanic Banksy a reacționat pe social media la moartea lui George Floyd scriind că sistemul înregistrează un eșec în ceea ce privește persoanele de culoare, alături de o nouă lucrare a sa care reprezintă o față de culoare și steagul SUA arzând la flacăra unei lumânări aprinse.

"La început m-am gândit că pur și simplu ar trebui să tac și să ascult persoanele de culoare cu privire la problemă. De ce ar trebui să fac asta? Nu este problema lor, este a mea", a scris artistul, potrivit BBC.

Acesta a adăugat că "oamenii de culoare sunt pierduți de sistem. De sistemul alb. Ca o conductă stricată care inundă apartamentul oamenilor care locuiesc dedesubt. Sistemul defectuos le face viața mizeră, dar nu e treaba lor să o repare. Ei nu pot - nimeni nu îi va lăsa în apartamentele de sus".

Postarea e însoțită de o lucrare de artă care arată un steag american arzând.


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Banksy (@banksy) pe
7490 de afisariBanksy e genial
delco [utilizator], Sâmbătă, 6 iunie 2020, 20:47
+6/24
Rasismul care distruge visul american.
Frumoasa incercare
ipolitic [utilizator], Duminică, 7 iunie 2020, 13:53
+3/9
de-a baga sub pres esenta: ACTIUNEA VIOLENTA CAUZATOARE DE MOARTE a politiei. Intr-adevar, a fost un om, care a fost executat, fara sa aiba parte de un proces. Suspectat ca ar fi platit cu bancnote false, trebuia doar retinut si interogat. A fost vinovat, nu a fost vinovat- acum nu vom mai sti niciodata. Orice om ar trebui tratat ca nevinovat pana la o condamnare definitiva.
Accidental, a fost un afro-american. Daca in SUA nu ar exista tensiuni rasiale acutizate, in crestere, scandalul ar fi fost canalizat in alta directie. Dar in conjunctura actuala, a fost doar picatura care a umplut paharul.
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings