Va fi diferit al doilea val de coronavirus față de primul? Ministrul Sănătății nu crede că va avea aceeași intensitate: "O să luăm anumite măsuri mai ales pentru grupele de risc" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Va fi diferit al doilea val de coronavirus față de primul? Ministrul Sănătății nu crede că va avea aceeași intensitate: "O să luăm anumite măsuri mai ales pentru grupele de risc"

de D.D. Sâmbătă, 6 iunie 2020, 15:53
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val al epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca primul, dar a precizat că trebuie luate măsurile de pregătire necesare, inclusiv vaccinarea antigripală şi antipneumococică a categoriilor vulnerabile.


Întrebat dacă românii trebuie să se aştepte ca în toamnă să fie introduse noi măsuri de restricţie, ministrul a declarat că autorităţile trebuie să fie pregătite, dar a estimat că al doilea val va fi diferit.

"Acest studiu (de seroprevalenţă la nivel naţional n.red) ne va spune (cu privire la valul doi n. red). În general, o pandemie, din experienţa noastră, merge tot timpul cu un an - doi de epidemii sezoniere. În acest moment noi nu avem un vaccin, ca să putem preveni un val doi. Nu putem decât să limităm. (...) Eu cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Noi o să luăm anumite măsuri mai ales pentru grupele de risc, în care să avem o vaccinare antigripală, vaccinare antipneumococică, pentru cei care sunt cu boli pulmonare cronice, tocmai pentru a preveni posibile cazuri grave într-un eventual val doi", a spus Tătaru, la Digi 24.

Totodată, ministrul Sănătăţii a precizat că în vederea unui eventual al doilea val, trebuie asigurate depozite de medicamente, materiale sanitare şi echipamente.

"Avem aceeaşi medicaţie off-label, avem aceeaşi lipsă a unui vaccin, dar ştim cu cine luptăm în acest moment. Suntem psihic mai pregătiţi. O să trebuiască să avem grijă să avem depozitele pline cu tot ce înseamnă medicamente, materiale sanitare, echipamente. Să avem o capacitate de testare suficientă, dar să nu credem că sistemul medical s-a schimbat după o pandemie", a spus el.

Tătaru a estimat că în condiţiile în care populaţia va respecta măsurile de precauţie, spre sfârşitul lui iulie - începutul lui august, se va ajunge la o viaţă "cvasi-normală".

"Evalurea primei etape ne-a arătat că, respectând nişte precauţii, putem veni cu alte etape de relaxare. Dacă mergem în continuare în acest ritm, ne putem gândi pe 15 iunie la a treia etapă de relaxare. Dacă evoluţia ne permite, iar respectarea acestor precauţii şi recomandări este o prioritate a populaţiei, ne gândim că spre sfârşitul lui iulie, începutul lui august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală", a mai spus ministrul Sănătăţii. (Sursa: Agerpres)


8153 de afisariDoar nu ai crezut in cresterea de 40%?
Seby30 [utilizator], Sâmbătă, 6 iunie 2020, 21:28
+5/7
Cum sa vorbesti de cresterea pensiilor si a salariilor in plina recesiune? Daca Dancila nu v-a dat 40% cand economia "mergea traznet", cum crezi ca iti pot da pnl-istii azi? De ce nu au crescut atunci pensiile, de ce au facut o promisiune de crestere si au mutat responsabilitatea in curtea guvernului din 2020? Asta face PSD-ul, promite, da legi care intra in vigoare cand ei nu mai sunt la guvernare. Trebuiau lasati psd-istii pana in 2021 si sigur ar fi disparut de pe scena politica. Era tare sa avem stare de urgenta cu Dragnea si Dancila, ar fi fost super tare. Ne mai dadeau si o crestere de 75% la pensii:)))
MOȚIUNE
BehehePapu [anonim], Duminică, 7 iunie 2020, 9:10
+5/5
Moțiunea trece guvernul pică. Va veni Ciuma Roșie din nou la putere, vor crește pensiile cu 40%, vor dubla alocațiile copiilor și nu în ultimul rând vor crește și pensiile nesimțite și salariile bugetarilor în special salariile primarilor și președinților CJ. În acest caz le mai rămâne ceva de FURAT ? Dacă nu curge, pică !. Toți așteaptă cu gura căscată și balele curgând să sosească pomana U.E. de 30 miliarde €.
inca 17 comentarii comenteaza
Cookie Settings