Olanda va sacrifica mii de nurci de la fermele unde a fost depistat coronavirusul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Olanda va sacrifica mii de nurci de la fermele unde a fost depistat coronavirusul

de S.J. Miercuri, 3 iunie 2020, 16:19
- a A+
Imagine
Guvernul olandez intenționează să sacrifice nurcile de la fermele unde animalele au fost infectate cu coronavirusul, a anunțat RTL citat de Reuters .


O sursă din cadrul guvernului olandez a confirmat informația dar a spus că nu poate oferi mai multe detalii până când proiectul nu va fi trimis în parlament.

RTL a anunțat că mii de nurci crescute pentru blană vor fi sacrificate, coronavirusul fiind depistat la opt ferme din Olanda până în prezent.

Ministerul agriculturii olandez a raportat luna trecută situații în care se crede că a avut loc transmiterea coronavirusului la om, singurele cazuri cunoscute de transmisie de la animal la om de la izbucnirea pandemiei în China anul trecut.

Transmisia de la oameni la pisici a fost însă raportată în mai multe țări .

Focarele de la fermele de nurci au fost depistate pentru prima oară în luna aprilie când crescătorii au observat că unele din animale au dificultăți respiratorii, determinând o investigație mai amplă.

În 28 mai, ministrul Agriculturii olandez Carola Schouten a declarat că decizia de sacrificare a nurcilor de la fermele infectate va depinde de o analiză privind posibilitatea ca acestea să constituie o sursă de infecție de durată pentru oameni sau animale.

O lege privind interzicerea creșterii nurcilor a fost adoptată în Olanda în 2013 iar ultimele 120 de ferme deschise urmează să își sisteze activitatea până în 2023.

Citește și:


1683 de afisariCe pasiuni pe olandezi, PETA aude?
Fides [utilizator], Miercuri, 3 iunie 2020, 17:34
+2/4
Nurcile probabil abia asteapta sa creasca si sa le cedeze blanita. Totul ca Olanda sa poata avea un trai multilateral dezvoltat.
comenteaza
Cookie Settings