Marea aventură / cum am cumpărat mentă + foi de viță + carne tocată și voi mânca sărmăluțe-n foi de viță - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021
Piața

Marea aventură / cum am cumpărat mentă + foi de viță + carne tocată și voi mânca sărmăluțe-n foi de viță

de Eugen Istodor Sâmbătă, 30 mai 2020, 12:59
- a A+
Imagine
Shoppingul are ceva irațional. Am pornit fără plan în piață ș-am ajuns să cumpăr ingredientele sărmăluțelor în foi de viță. Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat. Azi dimineață la opt am fost în piață. La Râmnicu-Sărat. La ora 8 o coadă bloca intrarea dinspre Dristor. Era o dugheană-măcelărie. Era coadă. Era greu să intri în piață. Distanța dintre persoane nu era regulamentară. Presupunea un frecuș, o “strecurare" printre oamenii din coadă. Însemna o apropiere de cinci-zece centimetri față de fiecare persoană fără mască.


Am prins un moment unic.
Cineva ieșea dinăuntrul măcelăriei, o persoană a înaintat și eu țuști prin culoar. M-am felicitat ca-n jocuri. Mi-am acordat în gând o bonificație. Mi-am spus: îmi voi lua doi scârboși crenvurști, bine afumați, dar atât de nesănătoși de la o dugheană infectă.

N-am un plan în v/piață. Nu știu ce vreau să cumpăr. Nu știu ce voi mânca astăzi.
Văd prețurile. Preț mare la mentă proaspătă. 3 lei legătura. Da, nu iau, ce să fac eu cu mentă proaspătă? 1 leu leușteanul, pătrunjelul. Bun. E vremea verdețurilor. Ispite exotice: pepene, măr, struguri, ananas. Și deodată văd mentă, un leu. Legătura. Mă reped și iau 5 legături.

Dar ce fac acum cu menta? E mare problemă. Ronțăi mentă! Bun. Și altceva? Vânez. Parcă n-aș face citronadă. Am băut perioada asta de covid, m-am acrit. cartofi. Mentă cu cartofi. N-am chef. Mentă cu roșii. Roșiile sunt scumpe. Nu vreau. Uite foi de vițăăăă. Cât? Un leu legătura. 6 foi un leu. Da, dar cu ce? Iau cinci legături. 10 lei cheltuiți. Acum foi de viță-fiță cu mentă am, hai să iau carne tocată. La măcelărie să mă întorc? Acolo unde mă bonificasem c-un crenvurști scârbos? Nu.

În Piață mereu e concurență. Și uite!
O altă măcelărie. Intru. Un glas mie îmi spune: “De douăzeci e bine?" “Bine!" zic. Ascult alt glas: “La noi nu este doamnă cu conservanți, e natural, se face carnea așa de la sare!" Și doamna de lângă mine, la 15 milimetri de mine, spune: “Ați spus ceva? Sunt surdă, eu citesc pe buze. Cine a vorbit?"

Nimeni nu și-a dat jos masca.
Nimănui nu i s-a citit pe buze dimineața la ora opt și treizeci și două de minute. Am plecat. Mi-am luat o pâine pe vatră și un Uber. În Uber am uitat că mă bonificasem. Unde-i crenvurștul meu scârbos din dugheana infectă? Sărmăluțe vei avea! Da, dar crenvurștul scârbos cui rămâne? Făcusem lăcomia să mă și bonific. Ce minte, ce om?


4653 de afisaripai
Contrache [utilizator], Sâmbătă, 30 mai 2020, 18:08
+3/3
eu am crezut ca l-au lasat in drum pe asta. Iarasi scrie???? Nu are niciun sentiment de cringe in fiinta lui? nu vede ca le e jena la oameni de jena lui? e singur pe lume, nu are un apropiat care sa ii zica ?
!
Florin Oprea [utilizator], Sâmbătă, 30 mai 2020, 14:09
+2/8
Te-a ametit covid-ul!
inca 5 comentarii comenteaza