Frica. Pe vreme de coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD duminică 20 iun 2021
VIDEO / 10 minute / Youtube Perspektiva​

Frica. Pe vreme de coronavirus

de Eugen Istodor Luni, 25 mai 2020, 6:53
- a A+
Imagine
Peste 2 luni de stare de urgență. Zilnic frică. Cum m-am vindecat? Zilnic mi-am ținut jurnal anti-Covid 19. Am stat de vorbă cu prietenii, le-am intrat în casă, în suflet. Da, prin Zoom. Le mulțumesc tuturor. Am dobândit Peste 101 dialoguri, reacții, emoții, fețe ale vieții. De urmărit pe YouTube Perspektiva. Stările mele față-n față cu stările sufletești ale celorlalți. Iată acum o primă vedere spre sufletul oamenilor.
Cum am trecut prin panică? Cum sună frica pentru câțiva dintre prietenii mei?Andrea Sgarro, matematician la Trieste, la doi pași de zona atinsă de moarte Veneto, a trăit o viață cu sentimentul paradisiac că nu va îmbătrâni niciodată. Sentiment periculos. Descoperirea morții, camioanele cu morți trecând spre nu se știe unde, a fost șoc și groază pentru el.

Dan C Mihăilescu, critic literar, s-a retras în paremiologie. Cascada de proverbe este semn de obișnuință cu teama de neant, de moarte.

Lena Vieru Conta, profesoară și pianistă, s-a lăsat în voia lucrurilor. "Ca-n avion", mergi cu avionul, n-ai cum să te opui, nu?

Sandra Ecobescu, Președinte Fundația Calea Victoriei, a avut atac de panică: ce face cu Fundația, cu tot ceea ce a muncit o viață? Și-a revenit după o noapte de coșmar.

Dan Perjovschi, grafician, a simțit frica de a da coronavirus Celorlalți. Frica i-a reamintit grija de Ceilalți.

Ana Sișu, om de comunicare Ogilvy România, și-a activat modul echilibru "în deplin haos". Sincer, spune, nu știe cum i s-a-ntâmplat.

Vlad Enache, IT-ist,
și-a luat o mască de snorkeling. Apoi, simțind cât de caraghios este cu ea pe stradă, a uitat-o în debara.

Ada Solomon, producător HI FILM, în criză și-a găsit energia să "construiască" să se implice în petiții și ședințe pentru salvarea mediului artistic.

Pentru mai multe reacții, răspunsuri urmărește YOUTube Perspektiva


4337 de afisarifrica de fake
MamboNoFaiv [utilizator], Luni, 25 mai 2020, 13:35
-5/7
cel mai mare generator de fake news-uri e chiar statul.

rapoartele publice au la baza rapoarte manevrate manual de fiecare in parte si nu inregistrate centralizat si apoi re-verificat.

Ceva de genul: un spital face raportul fizic, pe hartie si-l inregistreaza si pe site-ul Ministerului. hartia e trimisa prin posta la minister si e re-operata in computer cand ajunge la destinatie. Daca nu iese "balanta" atunci se analizeaza cine a gresit.

Valabil pentru orice - retete compensate, procese verbale de amenda, etc.
Statul permite nonsalant furtul/fake-ul
comenteaza