Cum pot fi refolosite măștile de protecție / Ce spune medicul Alexandru Rafila - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Cum pot fi refolosite măștile de protecție / Ce spune medicul Alexandru Rafila

de I.H. Sâmbătă, 23 mai 2020, 17:42
- a A+
Imagine
Măștile de protecție pot fi refolosite după ce sunt spălate și, cel mai important, după spălare trebuie călcate cu un fier de călcat cu aburi, spune președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.


Potrivit medicului, după ce sunt folosite măştile de protecţie trebuie puse într-un recipient, apoi spălate şi călcate.

"Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozităm această mască după folosire, astfel încât ulterior, când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm. Ele trebuie igienizate şi manipulate cât mai puţin după utilizare. Ceea ce este important - după spălare să o calci cu un fier de călcat cu aburi şi atunci se poate folosi fără niciun fel de problemă. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca, atunci sigur nu avem nicio problemă", a afirmat Alexandru Rafila, sâmbătă, la Digi 24.

În ceea ce privește măsurile de relaxare introduse din 15 mai, când România a trecut de la starea de urgență la cea de alertă, Rafila a spus că impactul acestora se va putea vedea la sfârșitul săptămânii viitoare.

El a afirmat că dacă se menține scăderea numărului de cazuri de COVID-19, atunci se va putea trece la o nouă etapă: "Dacă lucrurile rămân aşa este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară. Înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare".12969 de afisari


poci a avea o propunere???
..13 [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 19:01
+8/16
Daca dupa 4 ore sau mai inainte, daca mi s-a umezit masca o scot si o las sa se usuce si sa stea intr-un spatiu pret de 2-3 zile si dupe, daca nu este deteriorata sa o pun iarasi pe fata si sa consider ca este OK???

Daca procesul este OK am calculat ca un cetatean se scoate cu maxim 10 masti. Astea 10 masti cred ca pot sa fie folosite in acest regim cel putin 2 luni de zile.

Fara fie spalate, calcate, doar sa fie lasate sa se usuce si sa se respire in voie pret de vreo 3 zile, zic io....

O fi bine, o fi rau????
Oare ce zic specialistii???

Si inca o recomandare - rog purtati masca exact acolo unde este nevoie, adica in aglomeratii, in spatiile inchise.

In rest zic ca se poate fara masca.
Gresit
robyzs [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 20:53
+4/10
Esti in pericol daca cineva tuseste, stranuta sau vorbeste spre tine la 2 metri
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings