Firea: 6.200 de bucureşteni s-au înscris, începând de vineri, pentru a fi testaţi pentru coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Firea: 6.200 de bucureşteni s-au înscris, începând de vineri, pentru a fi testaţi pentru coronavirus

de Redactia Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:16
- a A+
Imagine
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că 6.200 de bucureşteni s-au înscris voluntari, începând de vineri după-amiază, pentru a fi testaţi pentru coronavirus cu aparate Real Time PCR teste, în cadrul testării în masă iniţiate de municipalitate.


Gabriela Firea a declarat sâmbătă la prânz la Digi 24 că până în acest moment au fost testați 6.200 de bucureşteni. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. Această etapă de testare se va încheia după ce se vor înscrie 11.000 de persoane.

"Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian", a susținut Firea, precizând că în etapa a doua vor fi incluși 10.500 de voluntari.

Patforma online testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit pentru noul coronavirus, a fost lansată vineri după-amiază de Primăria Capitalei. Bucureştenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

Conform Primăriei Capitalei, testarea va fi gratuită, iar municipalitatea va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.


2241 de afisari


wow
Ephemeris [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:28
+7/9
Ce succes fulminant! Campanie electorala pentru locale marca Fierea - antene. Peste vreo doua zile numarul celor inscrisi va depasi populatia capitalei. Sau chiar mai devreme. Acum serios, or mai fi si cativa fraieri care pun botul, din cei care au adus-o pe coronaFirus la primarie
Eu nu m-as risca
TheFreeOne [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:30
+6/10
Daca te prinde cu coronavirus, esti internat obligatoriu. Cu jandarmi si mascati (eventual).
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings