Simulările examenelor naţionale sunt anulate - ministrul Educației - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Simulările examenelor naţionale sunt anulate - ministrul Educației

de I.H. Luni, 6 aprilie 2020, 22:37
- a A+
Imagine
Simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, a declarat luni seară ministrul Educaţiei, Monica Anisie.


"Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament", a spus Anisie la Realitatea Plus.

Ea a precizat că vineri va fi publicat baremul, iar în emisiunile de la TVR vor fi explicate rezolvările acestor teste de antrenament.

"Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. Ministerul pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale", a spus ministrul Educației, care le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.3363 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings