VIDEO Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei pentru concedii medicale și 7 miliarde lei pentru șomajul tehnic și alte ajutoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3112miercuri 03 iun 2020

VIDEO Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei pentru concedii medicale și 7 miliarde lei pentru șomajul tehnic și alte ajutoare

de CP Luni, 6 aprilie 2020, 21:35
- a A+
Imagine
Prima rectificare bugetară din acest an a fost discutat luni, în primă lectură, în ședința de Guvern, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Acesta a spus că cei mai mulți bani în plus vor fi alocați Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.


Ministrul a spus că bugetul pentru plata concediilor medicale va fi suplimentat cu cel puțin 1 miliard de lei. De asemenea, pentru ajutorul de stat cu șomajul tehnic și alte forme de ajutor, bugetul va fi suplimentat cu cel puțin 7 miliarde de lei.

Ministrul a spus că efortul bugetar este foarte mare, iar deficitul va crește semnificativ. Astfel că va fi făcută o reevaluare pentru tot anul, a spus Cîțu. În acest context, ministrul a făcut un apel la companiile care au resurse să-și plătească impozitele să o facă. Cîțu a mai spus că o creştere semnificativă a deficitului înseamnă şi finanţare mult mai complicată pentru această perioadă.
4992 de afisari


aveti ocazia acum sa reparati drumurile
Boham [utilizator], Luni, 6 aprilie 2020, 22:05
+5/5
@primaria Buc - ba, faceti ceva cu gropile din asfalt, aveti acum sansa sa reparati strazile ca sunt goale
despre dublarea pensiilor speciale, nimic?
Roman_Cetatean [utilizator], Luni, 6 aprilie 2020, 22:46
+5/7
ia vedeti, poate gasiti resurse, taiati de tot din POCU fondurile pentru grupurile vulnerabile si le alocati la pensii speciale, ca au mare nevoie, saracii...nu?
Sau sa mai mariti lefurile la frecatorii de menta, pile, amante, amanti, etc de prin institutii...
De ce sa faceti voi o restructurare reala a sectorului bugetar, taind clientela voastra si realocand resurse (inclusiv umane) unde e cu adevarat nevoie (asistenta sociala, medicala, etc)?
De ce sa luati masura morala cea mai solicitata de societate inclusiv zilele astea acut-si anume sa supraimpozitati pensiile speciale, ce depaseste un prag sa fie impozitat cu 90 %, ca nah, in capul vostru sec e vorba de securisti si de organili de ordine, care cica va apara de furia oamenilor. S-o credeti voi. Daca setati un prag decent, de 3000-4000 si asa vor ramane cu destul, sa fim seriosi de 2,3 ori pensia medie a unui "saracan" care a contribuit 35-40 ani si se pensioneaza la 65 ani, nu la 40-45. E destul ca si asa si-o iau devreme, pt restrictiile lor e arhisuficient ca li se da de la 40+ ani, in loc de 65, nu credeti?
Dar nah, nu, taiati nene, fondurile de la saraci si vulnerabili, alocate de UE si dati-le la nevoie.
Nu cumva sa va atingeti de bugetarime, de speciali, etc.
PS:va mai voteaza...
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings