Acţiunile aplicaţiei de videoconferinţă Zoom scad drastic după scandalul legat de securitatea datelor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Acţiunile aplicaţiei de videoconferinţă Zoom scad drastic după scandalul legat de securitatea datelor

de RA Luni, 6 aprilie 2020, 19:06
- a A+
Imagine
​Acţiunile aplicaţiei Zoom, utilizată şi de scolile sau firmele din România pentru a comunica de la distanţa în acestă perioada, au scăzut luni cu 9% la Bursa de la New York, adăugându-se declinului semnificativ din ultimele zile, din cauza temerilor privind protecţia vieţii private legate de aplicaţia Zoom şi a sporirii concurenţei din partea firmelor rivale, transmite Reuters. citat de Agerpres.


Aplicația de videoconferință Zoom, utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor, a intrat în atenția procurorilor americani, preocupați confidențialitatea datelor, notează StartupCafe.ro .

Chiar şi CERT-RO a avertizat săptămâna trecută în legătura cu faptul că utilizatorii nu ştiu că aplicația prezintă o serie de vulnerabilități și funcții ascunse.

Zoom a înregistrat în martie un nivel record al preţului acţiunilor, fiind folosită de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecţiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Dar informaţiile recente care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecţia vieţii private i-au speriat pe investitori, ştergând peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom.

"În timp ce ne aşteptăm la o creştere modestă a numărului de noi clienţi, mare parte din recenta creştere se va dovedi efemeră, ea vine de la utilizatorii care folosesc gratuit aplicaţia şi din educaţie, şi e dificil de evaluat impactul", susţin analiştii de la Credit Suisse.

În SUA, doi procurori au cerut informaţii de la Zoom în urma rapoartelor care puneau sub semnul întrebării practicile companiei privind securitatea şi protecţia vieţii private.


1834 de afisari


pai
andrei1232000 [utilizator], Luni, 6 aprilie 2020, 20:18
0/0
a intrat concurenta pe fir. Microsoft care vrea sa protejeze Teams care este o mizerie. Au cumparat Skype ca sa-l inchida.
comenteaza
Cookie Settings