Echipamentele medicale vor putea fi cumpărate cu fonduri europene/ Tot cu bani europeni vor putea fi plătiți asistenți sociali - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3517miercuri 03 iun 2020

Echipamentele medicale vor putea fi cumpărate cu fonduri europene/ Tot cu bani europeni vor putea fi plătiți asistenți sociali

de CP Luni, 6 aprilie 2020, 18:34
- a A+
Imagine
​Guvernul va aproba luni un proiect de ordonanță de urgență care permite utilizarea fondurilor europene pentru achiziția echipamentelor medicale, pentru decontarea salariilor asistenților sociali implicați în sprijinirea persoanelor în vârstă și pentru plata unui stimulent de risc medical. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat la începutul ședinței de guvern că orice entitate care achiziționează echipamente medicale poate să solicite fonduri europene.


Uniunea Europeană va deconta 100% din echipamentele medicale, susține Boloș. Acesta mai spus că ordonanța mai prevede decontarea din foduri europene a cheltuielilor salariale cu asistenții sociali/lucratorii sociali care sunt implicați în sprijinirea persoanelor în vârstă aflate in izolare la domiciliu pe perioada de epidemie cu COVID-19.

În ceea ce privește stimulentul de risc medical, beneficiarii nu sunt numai medicii, ci inclusiv partea de personal paramedical, a spus Boloș.

Sunt luate în calcul 75.000 de cadre medicale care ar trebui să beneficieze de stimulentul de risc medical, valoarea fiind de 120 de milioane de euro.

Ordonanța mai prevede ca produse achiziționate cu fonduri europene pentru persoane defavorizate să fie redirecționate către persoane aflate în carantină, în izolare, autoizolare, precum și către copii și persoane instituționalizate în centre de tip rezidential. În nota de fundamentare se arată că există un excedent de circa 170.000 de pachete cu produse de igienă.


1547 de afisari


Vom cumpara
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 6 aprilie 2020, 18:53
0/0
Imediat ce se va termina cu epidemia. Doar parandărătul se va lua imediat.
comenteaza
Cookie Settings