Orban: Mi s-a garantat că se rezolvă problema medicamentelor lipsă; dacă nu, conducerea ANMDM va trebui să plece - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Orban: Mi s-a garantat că se rezolvă problema medicamentelor lipsă; dacă nu, conducerea ANMDM va trebui să plece

de I.B. Duminică, 5 aprilie 2020, 22:31
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la România TV, că i s-a garantat că se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piaţă, altfel conducerea ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, n.r.) "va trebui să plece acasă". Premierului i s-a atras atenţia despre criza Euthyrox şi a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe săptămâni lipsesc din farmacii.


"Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuţie cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii şi mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanţă echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piaţă legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo. Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii şi producătorii care sunt pe piaţa românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe şase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu îşi respectă această înţelegere şi ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcţionează", a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv. Premierul a adăugat că trebuie acordată atenţie creşterii producţiei interne a unor medicamente căutate.

"Trebuie să avem în vedere creşterea capacităţii de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate. De asemenea, să fim mai atenţi cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România", a mai afirmat premierul Ludovic Orban.


1810 afisari


E pe dinafara
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 5 aprilie 2020, 22:54
+1/1
Lipsesc zeci de medicament ESENTIALE pentru cardiaci, diabetici, bolnavi pneumo CARE NU SE FABRICA IN ROMANIA ! Si asta datorita politicii tâmpite de preturi care face ca aceste medicamente sa nu mai poata fi aduse in Romania. Orban 1,2,3 nu pricepe, dar le imbrobodeste. Poate il crede prostimea, nu?
Și unele originale românești recuperate
Laumi [utilizator], Luni, 6 aprilie 2020, 0:11
0/0
Și am putea la pachet cu astea absolut esențiale pentru populație să redăm susținerea medicamentelor originale românești...

Să ne gândim la Polidin, Romener (deși astea sunt mai puțin vitale ca cele care lipsesc acum), care au fost scoase de pe piață din considerente anti-concurențiale mai degrabă... și care avuseseră rezultate excelente.

Poate ar fi o idee reproducerea lor, ediție limitată, făcute studii adevărate, publicate în academic și susținută producția.

E bine să nu ne tăiem craca de sub picioare pe bani frumoși pentru a cumpăra de la ei antidotul la ștreang, chipurile mai eftin.
comenteaza
Cookie Settings