Coronavirus Maramureș: Peste 150 de locuitori din Borșa, aflați în carantină, cer în versuri să fie testați - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293miercuri 03 iun 2020

Coronavirus Maramureș: Peste 150 de locuitori din Borșa, aflați în carantină, cer în versuri să fie testați

de I.B. Duminică, 5 aprilie 2020, 2:20
- a A+
Imagine
Peste 150 de locuitori din orașul Borșa, județul Maramureș, aflați în carantină, cer să fie testați, ei înregistrând un mesaj video, cu versuri, pentru sensibilizarea autorităților. Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că oamenii stau 14 zile în carantină fără să știe de ce.


"Borșenii aflați în carantină în oraș vor să fie testați. Dar conducătorii noștri de la București refuză să-i testeze pe cei aflați în carantină. Vor să-i scoată după 14 zile fără să știm pentru ce i-am ținut în carantină. Cei în carantină, veniți din Italia, peste 150 de persoane, au transmis un mesaj video în versuri pentru sensibilizarea autorităților", a spus Timiș.

În mesajul video, mai mulți borșeni s-au înregistrat cu pancarte cu versuri, spunând că este solicitarea sutelor de persoane izolate în centrele de carantină care așteaptă un răspuns care le-ar aduce liniștea și pacea sufletească, aproape de familii, fără teama că ar putea infecta pe cineva.

"Nu m-am întors aici de bine, ci fiindcă n-am avut de-ales, am stat cuminte-n carantină, nu vreau, fără un test, să ies! Nu știu ce am adus de-acolo, de am covid-ul sau nu-l am, vă rog din suflet, nu mă puneți, familia eu să mi-o condamn. Cer doar un test să mi se facă, cât poate fi? Eu îl plătesc, să merg cu inima împăcată, pe-ai mei să nu-i îmbolnăvesc. Am stat închis ca și un câine, și regulile-am respectat, n-aș vrea să știu, mâine, poimâine, că pe ai mei i-am infectat. Părinții mă așteaptă-n poartă, copiii-n brațe să îi strâng, cadou le-aș duce ciocolată, nu moartea-n chip nemaivăzut", se arată în mesajul înregistrat.


5892 de afisari


chiar?
CuNume [utilizator], Duminică, 5 aprilie 2020, 10:43
+1/3
Daca un test costa mai putin decat 2 saptamani de carantina inseamna ca este o alta smecherie. Si poate smecheria cea mai simpla este ca testele rapide nu spun intodeauna tot iar la cele care dureaza mai mult pentru aflarea rezultatelor ... sunt foarte greu de procurat. Nu doar Romania este in situatia asta. Toata Europa incearca sa le cumpere, iar cei care le produc nu au spatii si personal sa le produca in cantitatile dorite de la o zi la alta. Deci Romania (statul) este neputincioasa in cumpararea acestor kituri de testare, iar in acest caz incerci sa izolezi persoanele care au putut fi in contact cu un purtator de virus,. Daca in 2 saptamani nu apar simptome atunci pot sa iasa din carantina. Singura problema ramane asimptomaticii.
la coada
Ademordna [utilizator], Duminică, 5 aprilie 2020, 9:16
0/6
Mai intai se testeaza partidul. Ministrul sanatatii, primrul Clujului etc, in fiecare zi.
USL e primul, noi cand si-or aduce aminte... Poate la alegeri.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings