17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, confirmați cu coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570joi 21 oct 2021

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, confirmați cu coronavirus

de I.H. Marţi, 31 martie 2020, 20:21
- a A+
Imagine
​27 de persoane - 17 cadre medicale și 10 pacienți - de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmate cu coronavirus, conform raportării conducerii spitalului, susține Grupul de comunicare strategică. Autoritățile mai susțin că în urma anchetei epidemiologice a DSP au fost convenite măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului, astfel că cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează cazurile de COVID-19.


Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane - 17 cadre medicale și 10 pacienți, a transmis marți seară GCS.

Din Spitalul Universitar s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultatele. Testarea a fost declanșată în 22 martie, în rândul personalului medical și al pacienților, observându-se "o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB".

"Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", a mai transmis GCS.

În urma anchetei au fost convenite "măsuri urgente" propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19), adaugă sursa citată.


15116 afisariĂsta e spitalul...
NME [utilizator], Marţi, 31 martie 2020, 20:48
+16/16
condus de amanta, pardon, „concubina” lui Oprescu?
este o lectie
carmen_i [utilizator], Marţi, 31 martie 2020, 22:10
+7/7
Poate asa cetatenii vor pricepe ca sistemul sanitar nu poate fi condus de corupti si incompetenti pusi in functie de partid.
Lectia Colectiv nu a fost suficienta.Acum vom plati pretul coruptiei. Un pret mare, masurat in vieti omenesti.

Poate va pricepe si justitia romana ca oprestii, beuranii, bradistenii, sinestii, macoveii, lascaricii, monicilepop si sorinelepintea trebuie sa ajunga in puscarie si nu la conducerea unui spital public.
inca 16 comentarii comenteaza